Syse holder minneforelesningen

Filosof Henrik Syse holder Gordon Johnsens minneforelesning 13. september.

Nyhetsartikkel publisert 07/09/17

Modum Bad inviterer hvert år til Gordon Johnsens minneforelesning – en forelesning om aktuelle samfunnsspørsmål knyttet opp mot psykiatrien. Den holdes til minne om en av pionerene innen norsk psykiatri og grunnleggeren av Modum Bad – Gordon Johnsen.

I år er det Henrik Syse som er invitert til å holde forelesningen. Temaet han skal forelese over er: “Om å leve med motsetninger og ønske seg harmoni”

Foredragsholder og kåsør

Henrik Syse er filosof og jobber til daglig som seniorforsker i PRIO, Institutt for fredsforskning i Oslo. Han er en etterspurt kåsør og foredragsholder og har gitt ut flere bøker innen etikk og filosofi. Syse har også vært andaktsholder på NRK P1 siden 2010, der han av og til fletter filosofiske og samfunnsspørsmål inn i sine ord for dagen.

I 2015 ble han valgt inn i medlem av Den norske nobelkomité, hvor han nå er nestleder. Han er professor II ved Bjørknes Høyskole, og foreleser for øvrig ved blant annet Forsvarets  høgskole, BI, Menighetsfakultetet og Universitetet i Oslo.

Henrik Syse er medlem av Høyre. Han er sønn av tidligere statsminister Jan P. Syse.

Marianne Juvik Sæbø

Musikk

Musiker Marianne Juvik Sæbø fra Bergen vil holde konsert etter minneforelesningen. Hun har utdannelse i musikk fra Griegakademiet i Bergen og Royal Academy of Music i London. Juvik Sæbø synger salmer, folketoner, opera og musikaler. Hun har blant annet sunget i Domkantoriet i Bergen, vært fast solist i programmet Syng med oss på NRK og hatt rollen som Pamina i en oppføring av «Tryllefløyten». Hun har også sunget på Festspillene i Bergen. Som soloartist har hun gitt ut fem plater.

Minneforelesningen og konserten har fri entré.

Gordon Johnsens minneforelesning: Festsalen, Modum Bad kl 19.00. Det serveres frukt og kaffe i Café Thaulow fra kl 18.00.

Marianne Juvik Sæbø deltar også på sangkveld i Olavskirken torsdag 14. september kl 19.00

 

14.06.17
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF