Støttekonsert for TV-aksjonen 2016

Modum Bad og Røde Kors samarbeider om en støttekonsert for årets TV-aksjon 2016.

Nyhetsartikkel publisert 13/09/16

6715

Leder i Kildehuset, Jorunn Tangen Hole (til høyre) slår an tonen for støttekonserten 23. oktober. Bak: Catrine Bøe Dybendal i Modum Røde Kors og Håkon Skagen fra Modum Bad.

 

Konserten arrangeres i Kildehuset på innsamlingsdagen søndag 23. oktober. Det populære, lokale bandet Killeburne Brae skal underholde med irsk folkemusikk. Musikalske krefter fra Modum Bad deltar også i konserten. TV2-kommentator og sykkelekspert Johan Kaggestad vil holde miniforedraget “Røde Kors’ betydning i en turbulent verden. Mine erfaringer”.  Stand up-komiker Dan Are Lykke Larsen vil være konferansier.

Et felles løft

-Vi inviterer hele bygda til å engasjere seg i årets TV-aksjon, sier Catrine Bøe Dybendal. Hun er nestleder i Modum Røde Kors og jobber også som personalmedarbeider ved Modum Bad. Sammen med leder Jorunn Tangen Hole i Kildehuset har hun planlagt konserten, som de håper NRK vil stikke innom på innsamlingskvelden for å sende direkte opptak.

– Lokale bedrifter oppfordres til å gi eller samle inn penger. De vil få anledning til å overrekke eventuelle sjekker på arrangementet, sier Dybendal.
Et par bilder auksjoneres bort under konserten. Det er et gicléetrykk av Lisa Aisato og et maleri laget av Kilden barnehage. Direktør Ole Johan Sandvand ved Modum Bad er auksjonarius.
Skolene og barnehagene er også blitt kontaktet og kan hente materiell på nettsidene www.blimed.no og www.salaby.no. Anne Kat Håskjold fra Vikersund har lovet å bidra med flotte kaker til arrangementet. Kakene selges til inntekt for saken.

6722

Godt humør og latter hører med når støttekonserten planlegges.

 Har traumekompetanse

 

-Hvorfor engasjerer Kildehuset ved Modum Bad seg i årets innsamlingsaksjon?

– Modum Bad har kompetanse på traumer og hjelp til mennesker i krise. Vi ønsker å styrke flyktningenes integreringsprosess og kan bidra til kompetanseheving blant de som jobber med flyktninger. Den 28. oktober arrangerer vi konferansen «I møte med flyktninger, hvordan styrke psykisk helse etter krig, terror og tortur» i Oslo.

Vi er også opptatt av å forebygge omsorgstretthet og utvikling av sykdom blant ansatte og frivillige som jobber med flyktninger. Personer som arbeider tett på mennesker i krise er nemlig selv utsatt for store psykiske belastninger, sier Jorunn Tangen Hole. I desember arrangerer vi to dagssamlinger på Kildehuset der disse temaene settes på dagsorden.

Fra KORK-konserten lørdag 8. mars i skiflyvningshallen, Vikersundbakken. Linn Skåber er programleder. Lars Bottolfs, Killiburne Brae og Erland Evjen er de lokale talentene som fikk spille med Kringkastingskorkesteret.

Killieburne Brae spiller på støttekonserten for TV-aksjonen hvor inntekten går til Røde Kors. Her fra konserten hvor bandet spilte med Kringkastingsorkesteret.

Trenger flere frivillige

Pengene fra årets TV-aksjon skal gå til Røde Kors’ arbeid for ofre i krig og konflikt. Ofte slipper den kjente organisasjonen inn i krigsherjede områder på grunn av sin nøytralitet.
– Dermed kommer hjelpen helt frem til de aller svakeste, understreker Dybendal.
Ti prosent av  innsamlingsbeløpet skal brukes i Norge, først og fremst på aktiviteter på asylmottakene, flyktningguider og på helsesentra for papirløse flyktninger. Lokalt ønsker Modum Røde Kors å tilby leksehjelp, men trenger flere frivillige som kan hjelpe til.
– Vi rekrutterer også frivillige til hjelpekorpset og har medlemmer fra flere kulturer, sier Dybendal.

120 billetter

Arrangementet i Kildehuset søndag 23. oktober er sponset av Sparebank1 Modum og inntektene vil gå uavkortet til TV-aksjonen. Det er 120 billetter til konserten. De er lagt ut for salg på biblioteket i Vikersund og i resepsjonen på Modum Bad.

 

13.09.16

infoleder@modum-bad.no

 

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF