Stort jubileumsseminar for PREP

Modum Bad har drevet forebyggende samlivsarbeid i 20 år. Den 3. september markeres dette med et stort jubileumseminar for samlivskonseptet PREP.

Nyhetsartikkel publisert 13/08/19

Vi feirer 20-årsjubileum for samlivsprogrammet PREP! – Meld deg på vårt jubileumsseminar 3. september og få med deg siste nytt på PREP-fronten, sier (fra v.) Per Bjørnar Halås Bente Barstad, Grethe Karin Hoviosen og Lars-Ole Gjermundbo.

Modum Bad hentet samlivskonseptet PREP til Norge i 1999. Siden den gang har mer enn 16 000 par gått på kurs og 1 600 personer blitt kursledere. Nå skal det jubileres.
Tirsdag 3. september inviteres det til stort jubileumsseminar på Modum Bad.
-Vi ønsker å markere det gode, forebyggende arbeidet som har vært drevet på samlivsfeltet, sier leder Jorunn Tangen Hole i Modum Bads kurs- og kompetansesenter.

Nyeste forskning

Jubileumsseminaret byr på en oppdatering på det nyeste innen forskning på PREP fra USA og Skandinavia, noen blikk på hvordan PREP anvendes i Norge i dag samt en presentasjon av noen nye parintervensjoner. Professor Howard Markman fra Denver, en av grunnleggerne av PREP, vil foredra om forskning og praksis rundt samlivskonseptet. Blant foredragsholderne er også Frode Thuen, Bjørk Matheasdatter, Mattias Stølen Due samt Modum Bads egne krefter: Bente Barstad og Per Bjørnar Halås. Per Arne Dahl og Berger Hareide bidrar dessuten med et innlegg om hvordan – og hvorfor de hentet PREP til Norge.

Modum Bad har drevet forebyggende arbeid i 20 år gjennom samlivsprogrammet PREP.

 

Mindre risiko

– Grunnen til at nettopp PREP ble valgt for 20 år siden, var solid internasjonal forskning. Den dokumenterte at PREP-deltakere erfarte bedre kvalitet på sine samliv og hadde mindre risiko for samlivsbrudd. Vi fikk derved et godt redskap for å bidra til forebygging av negative følger av samlivsbrudd for parene selv, og ikke minst for deres barn, sier Jorunn Hole.

Les mer om jubileumsseminaret og meld deg på her.

16 000 par har gått på PREP-kurs gjennom de siste 20 årene i Norge.

Fakta om PREP

• PREP – Prevention and Relationship Enhancement Program
• Et samlivskonsept som Modum Bad har hatt rettighetene til i Norge siden 1999
• 16 000 par har gått på kurs siden oppstart
• 1 600 personer er blitt sertifiserte kursledere
www.prep.no

 

Lars Ole Gjermundbo og Stian Tveit fremfører forestillingen “Samliv, unger og sånt…” under PREP-jubileumseminar 3. september. De fremfører gjerne forestillingen også i andre sammenhenger. Ta kontakt!

«Samliv, unger og sånt …»

Familieterapeut Lars-Ole Gjermundbo har laget forestillingen «Samliv, unger og sånt…». Den fremføres i forbindelse med jubileumseminaret 3. september, men kan også oppleves i Ål kulturhus i oktober.
Forestillingen består av foredrag, levende musikk og sang. Med seg på tangenter har han fått musiker Stian Tveit.
– Dette er en voksenforestilling, lettbent, men viktig. Den byr på utdrag fra samliv og familieliv som mange kan kjenne seg igjen i, sier Gjermundbo.

Vil inspirere

Familieterapeuten ønsker gjennom forestillingen å inspirere alle til å gjøre mer av det som er gøy og bra. Samtidig vil han gi innsikt i og verktøy til å håndtere det vanskelige som dukker opp.
– Hvis man går fra forestillingen og tenker «dette får vi til» eller kanskje har fått mot til å søke hjelp sammen hvis nødvendig – da har vi lykkes, sier Gjermundbo. En kortversjon av forestillingen oppsummerer jubileumsseminaret.

13.06.19
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF