Standup på Verdensdagen

Standupkomiker Dan Are Lykke Larsen står på scenen i Festsalen på Verdensdagen for psykisk helse torsdag 8. oktober.

Nyhetsartikkel publisert 25/09/15

DanAreLykkeLarsen (2)

Standup-komiker Dan Are Lykke Larsen deler sine muntre skråblikk på livet med publikum i Festsalen i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 8. oktober kl 19.00.

”En får værra som en er, om en ikke vart som en sku” er overskriften for den lokale komikerens bidrag. Larsen lever med et fysisk handicap, og har gjennom livet gjort seg sine betraktninger både om det – og om mye annet. I Festsalen vil han dele sine muntre skråblikk med publikum. På scenen står også Anders Lind fra Mestringsteamet i Modum kommune. Han vil komme med faglige innsmett i programmet som starter kl 19.00

-Et ærligere samfunn
Temaet for årets nasjonale kampanje er: Se hverandre – kast maska.
– Det er særlig menns psykiske helse som settes i fokus denne høsten, sier Helle Myrvik fra Kildehuset, Modum Bad, som er med i prosjektgruppen for den lokale markeringen av Verdensdagen for psykisk helse.
– Gjennom å arbeide for et ærligere samfunn der det er lov å ha «riper i lakken», kan vi bidra til at flere unngår psykiske helseplager, sier Myrvik.

Samarbeider
Modum Bad har i alle år vært sentral i markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. Sammen med andre aktører, som kommunen selv samt Mental Helse og Sparebank1 Modum, har de hvert år invitert til et arrangement. I år er det arrangementet i Festsalen på Modum Bad som står sentralt, men de to lokale ungdomsskolene vil også markere dagen på sin måte.

Vil nå gutter og menn
Rikke Philippi i Verdensdagen for psykisk helse det fortsatt er et stykke å gå før psykisk helse er et like dagligdags samtaleemne som fysisk helse.
– Vi vet for eksempel at menn er dårligere enn kvinner på å oppsøke hjelp. Mange løser problemer med økt rusforbruk. Menn er også dårligere til å snakke om egne utfordringer. Jeg håper årets arrangementer vil nå enda flere gutter og menn, sier Philippi.

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres nasjonalt 10. oktober. Målet med dagen er å skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse.

Arrangementet i Festsalen starter kl 19.00 og har fri entré. Det serveres kaffe og kringle fra kl 18.00 i Café Thaulow.

Share Button
Print Friendly and PDF