Hjelper Nina fra Vestby med spiseproblemene

Psykolog Karianne Vrabel fra Modum Bad rydder opp sammen med Eyvind Hellstrøm.

Nyhetsartikkel publisert 20/09/12

Eyvind Hellstrøm og Karianne Vrabel
Kokken Eyvind Hellstrøm får hjelp av psykolog Karianne Vrabel til å takle Nina fra Vestbys spiseproblemer. Sendes på TV3 søndag 23. september kl 20.00.

Det skjer i programmet Hellstrøm rydder opp – hjemme på TV3 søndag 23. september. Hovedpersonen i programmet er Nina som bor i Vestby. Hun er ekstremt kresen i matveien.

Sukker og tomme kalorier

Nina spiser bare noen få matvarer. Kjøtt, fisk, grønnsaker eller frukt liker hun ikke, og hun brekker seg hvis hun prøver å smake. Kostholdet hennes består av retter man ville servert i en barnebursdag; mye sukker og tomme kalorier.
Ektemannen Kenneth frykter at matvanene hennes skal ødelegge familien og drømmer om at hele familien skal sitte samlet og spise en felles middag.

Til ekspertisen

Hellstrøm tar med Nina til Modum Bad hvor hun får møte Karianne Vrabel som forsker og behandler spiseforstyrrelser. Her legger de en plan om hvordan de skal gå frem videre.
– Det var spennende og annerledes å være med på dette, sier Vrabel, som er spent på resultatet av opptakene.
I 2010 tok Vrabel en doktorgrad i spiseforstyrrelser.
– Nina i programmet hadde nok mer et spiseproblem enn en spiseforstyrrelse. Det er likevel fint at de går til ekspertisen for å få råd og hjelp, sier Vrabel.
Spiseforstyrrelser et viktig tema som berører mange unge jenter, men også gutter.  – Mange bærer med seg problematikken langt inn i voksen alder, også når de blir foreldre. Det er derfor viktig å få temaet belyst, mener Vrabel.

TV3-programmet sendes søndag 23. september kl 20.00.

infoleder@modum-bad.no
20.09.12
 

Share Button
Print Friendly and PDF