Gamle låter ble som nye

Musiker Jan Groth rocket seg inn i hjertene på årets Modum Bad-dag.

Nyhetsartikkel publisert 28/08/12

Jan Groth synger i Olavskirken
Jan Groth sang Aage Samuelsens sanger med stor innlevelse i Olavskirken.

Den tidligere hardrockeren gjorde inntrykk på tilhørerne i Olavskirken under gudstjenesten på Modum Bad-dagen.I samtalen med prest Jon-Erik Bråthen fortalte han om sin kristne oppvekst på Greåker i Østfold. Han fortalte også om den sterke interessen for rockemusikk som vokste fram, og som til slutt gjorde at han forlot alt som het kirke og menighetsliv.

Kom tilbake

– Mine musikkinteresser var ikke forenelig med de kristne miljøene jeg vanket i. Blant annet var både trommer, el- og bassgitarer sett på som svært "verdslig", sa Groth.
Han opplevde at alt han syntes var moro ikke var akseptert i kristne miljøer. Det førte til at unge Groth tok avstand fra kristne miljøer og Gud i hele ti år.
– Men heldigvis endret også oppfatningene seg på de ti årene, sa Groth, som fant en vei tilbake til det han hadde trodd på hele veien. I årene etterpå har han funnet sin plass innenfor kristenrock og – pop. Blant annet er Groth tekstforfatter til en rekke av Oslo Gospel Choirs slagere. Han har også deltatt i gruppen Just 4 Fun som vant Grand Prix og representerte Norge i Roma.

Rockekonsert

I gudstjenesten i Olavskirken fremførte Jan Groth sanger av den kjente predikanten og sangforfatteren Aage Samuelsen. Sammen med sin bror Hans Erik, sang Groth seg inn i hjertene på både unge og gamle. Da han senere på ettermiddagen dro til med en skikkelig rockekonsert, fylte det samme publikummet Festsalen for å høre mer av den sympatiske musikeren.

Historiske tilbakeblikk

Modum Bad-dagen hadde for øvrig et noe historisk lys over seg da de besøkende ble invitert til "Historiske tilbakeblikk" i med Olav Sørensen og Øystein Naper. De to kjenner Modum Bads og bygdas historie svært godt, og tok publikum med seg på en reise tilbake i tid. Etterpå var det tid for historiske vandringer på Badets område, noe mange satte svært stor pris på.
– Det var veldig interessant å lære mer om Modum Bads historie, sa en besøkende dame, som best likte alle de gamle fotografiene hun fikk seg fra St.Olafs bad på 1800-tallet.

Jan Groth blir intervjuet av prest Jon-Erik Bråthen
Jan Groth i samtale med prest Jon-Erik Bråthen.

Prestene Jon-Erik Bråthen og Inger Ma Bjønnes
Sykehusprestene Jon-Erik Bråthen og Inger Ma Bjønnes.

Jan Groth i Festsalen
Jan og Hans Erik Groth rocket Festsalen i sin ettermiddagskonsert.

Badekoner og skysskarer
Badekoner og skysskarer besøkte Modum Bad under "Historiske tilbakeblikk". Fra venstre: Jon-Erik Bråthen, Halldis Haugen, Helga Finsrud og Finn Ellingsrud.

Sjakk
Også barna koste seg på Modum Bad-dagen. Her ved sjakkbrettet i parken.
Ansiktsmaling
Ansiktsmaling er gøy, synes disse tre jentene.

Share Button
Print Friendly and PDF