Raus bildegave til artoteket

Artoteket har fått påfyll av ti nye bilder. Seks av dem er sitater signert den populære artisten og forfatteren Trygve Skaug. De andre fire er donert av billedkunstner Tom Erik Andersen – på oppfordring fra en pasient.

Nyhetsartikkel publisert 11/11/22

Kunstner Tom Erik Andersen fra Drammen ga raust bort fire trykk av sine bilder da en pasient spurte om han kunne tenke seg å gi en gave til artoteket. Foto: Privat

– Pasienten likte veldig godt et bilde som kunstner Tom Erik Andersen hadde laget og hadde det på rommet sitt under hele behandlingsoppholdet, forteller bibliotekar Silje Bjøråsen Baklid.
Da pasienten reiste hjem, kontaktet hun kunstneren for å høre om han kunne tenke seg å gi et bilde til artoteket på Modum Bad. Det kunne han.

Kreftdiagnose

Drammenskunstner Tom Erik Andersen ga ikke bare et bilde, men fire bilder.
– Det er veldig hyggelig å få bidra til artoteket på Modum Bad, sier Andersen.
Selv fikk han livet snudd på hodet etter en kreftdiagnose (les mer om dette i Dagsavisen)
– I bildene som er laget etter at diagnosen kom på bordet, har jeg fokusert på ting som ble enda sterkere for meg, for eksempel kjærlighet og vennskap, sier Andersen.

 

Tom Erik Andersen – “If freedom doesn’t find you, then you must find freedom”

 

“I get by with a little help from my friends» heter dette bildet.

Signerte plakater

Artist og forfatter Trygve Skaug har også bidratt til artoteket på sin måte. Da han holdt konsert i Olavskirken i juni i år, signerte han seks plakater med noen av sine utvalgte sitater. Skaug uttrykte glede over å kunne få bidra til artoteket, som er et veldig populært tiltak for pasientenes trivsel under oppholdet på Modum Bad.
– Bildene vi har fått er en utrolig flott gave til artoteket – og ikke minst til våre pasienter, sier kulturleder Hans Olav Baden, som formidler takk til begge de to kunstnerne.

Trygve Skaug signerte plakater med seks av sine kjente sitater da han besøkte Modum Bad i juni 2022.

Kulturleder Hans Olav Baden (til høyre) tok imot de signerte plakatene fra artist Trygve Skaug.

Fakta om artoteket:

Artoteket er et kunstbibliotek bestående av en samling på rundt 200 bilder, malerier og trykk. Bildene lånes ut til pasientene i en utlånsordning à la utlån av bøker i biblioteket. Pasientene velger seg et bilde eller to og henger det opp på rommet sitt. I løpet av oppholdet kan de bytte bilder så mange ganger de ønsker.
Les mer og se bildene i artoteket her.

08.11.22
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF