Presten som mistet to barn – og troen på Gud

Da prest Odd J. Eidner mistet sitt andre barn, ble troen på Gud borte og sorgen dobbel. Den 15. oktober deltar han på gudstjeneste i Olavskirken.

Nyhetsartikkel publisert 10/10/17

Odd J. Eidner holder kurset “Så lenge det er håp, er det liv” på Institutt for Sjelesorg” 13. – 15. oktober. Foto: Rita Jakobsen.

Troen var til trøst og styrke da Eidner mistet sitt første barn. Ved tap av barn nummer to opplevde han en eksistensiell krise og gudstroen gikk tapt. Det ble en dobbel sorg.

Stor krise

– Å miste et barn er en stor krise. Det er så eksistensielt at enten mister man troen eller man kan finne den, sier Odd J. Eidner.
I et intervju på nettsiden til “Landsforeningen uventet barnedød”forteller han videre at han som prest hadde mange begravelser og møtte mange mennesker i sorg. Da han selv ble rammet, ble det noe helt annet. Likevel fant han trøst i troen på Gud da det første barnet døde. Han følte at Gud var med ham i sorgen.

Gud ble borte

Seks år senere opplevde han å miste nok et barn. Da ble Gud borte for presten. Det ble dramatisk fordi han hadde livssynet som sin levevei. Han så for seg at han måtte finne noe annet å gjøre. Presten begynte å gå i terapi hos en psykiater. Det tok seks år fra barn nummer to døde, til Eidner igjen klarte å jobbe som prest.

En livsoppgave

I dag er det blitt en viktig livsoppgave å hjelpe andre mennesker i sorg. Eidner er også en engasjert foredragsholder, skribent og forfatter innen sorgfeltet. 13. – 15. oktober holder han kurset «Så lenge det er håp, er det liv» på Institutt for Sjelesorg, Modum Bad.
– Vi har fortsatt ledige plasser, opplyser leder Kristin Leite.
Søndag 15. oktober deltar Eidner på gudstjenesten i Olavskirken. Arrangementet er åpent for alle. Fri entré.

Ønsker du å delta på kurset med Odd J. Eidner på Instiutt for Sjelesorg? Klikk her. Du kan også ta kontakt via mail eller telefon: sjelesorg@modum-bad.no eller: 32 74 98 30.

031017
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF