Pionér innen traumefeltet til Norge

En av de store pionerene innen traume- og dissosiasjonsfeltet, Dr. Richard Loewenstein, kommer for å undervise på et seminar på Modum Bad 21. – 22. juni.

Nyhetsartikkel publisert 13/04/23

Richard Loewenstein omtales som en enestående kliniker og foreleser. Han har hjulpet tusener av pasienter med de mest komplekse traumelidelsene.

Den kjente psykiateren, psykoanalytikeren, forskeren og forfatteren har ikke vært i Norge på nærmere 30 år.
– Hans besøk i juni er derfor en unik mulighet til å kunne tilegne seg kunnskap fra en som har drevet banebrytende arbeid på traume- og dissosiasjonsfeltet i nyere tid, sier psykiater Ellen K. Jepsen ved Modum Bad.

– En sterk drivkraft

Loewenstein omtales som en enestående kliniker og foreleser. Han har hjulpet tusener av pasienter med de mest komplekse traumelidelsene. Han har også undervist og lært opp tallrike klinikere.
– Loewenstein er en høyt rangert internasjonal forfatter og en kunnskapsformidler med skarp og tydelig penn. Han er en sterk drivkraft for at dissosiative pasienter skal få anerkjennelse og bedre hjelp, sier Jepsen.
Blant Loewensteins svært betydningsfulle bidrag er utviklingen og ledelsen av den første døgnavdelingen (i perioden 1987 til 2020) for pasienter med dissosiative lidelser. Disse pasientene hadde et svært høyt symptomtrykk. Den primære behandlingen var psykoterapi med godt resultat.

“Loewenstein er en sterk drivkraft for at dissosiative pasienter skal få anerkjennelse og bedre hjelp”

 

Lærebøker og retningslinjer

Loewenstein har skrevet om behandling i de mest anerkjente psykiatriske lærebøkene. Han har også bidratt med utarbeiding av DSM-5-kapittelet om dissosiative lidelser.
– I dag leder han arbeidet med å revidere de internasjonale retningslinjene for behandling av pasienter med dissosiativ identitetslidelse.
Lowenstein er tilknyttet Maryland School of Medicine, Baltimore, USA.

Hør hva Loewenstein selv sier om seminaret i dette videoklippet:

 

Nasjonalt og internasjonalt

Tirsdag 21. og onsdag 22. juni vil han altså denne internasjonale kapasiteten besøke Kildehuset på Modum Bad. Der vil han undervise og øse av sin kunnskap.
– Vi ser virkelig fram til besøket og håper mange vil benytte anledningen til å få med seg dette unike seminaret. Undervisningen foregår på engelsk, og vi har allerede flere interessenter fra utlandet. Det blir spennende å se hvor mange internasjonale deltakere som finner veien hit. Disse dagene kan også bli en møteplass til inspirasjon for fagfeltet, både nasjonalt og internasjonalt, sier Jepsen.

“Disse dagene kan også bli en møteplass til inspirasjon for fagfeltet, både nasjonalt og internasjonalt”

 

Fysisk og digitalt

Leder Jorunn Tangen Hole i Modum Bads kurs- og kompetansesenter, som står for den praktiske tilretteleggingen av seminaret, håper mange finner veien til Modum Bad i Vikersund disse junidagene.
– Vi håper på en fullsatt undervisningssal, men har også lagt til rette for at seminaret kan følges digitalt, sier Tangen Hole.

Les mer og meld deg på her.

info@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF