Par på nytt – samlivskurs for steforeldre

Har du og din nye partner barn fra tidligere forhold? Da kan dere bli med på et gratis kurs høsten 2021. Vi utvikler for tiden et nytt kurskonsept beregnet på par der en eller begge har barn fra tidligere forhold.

Nyhetsartikkel publisert 02/07/21

Prosjektleder Bente Barstad ønsker velkommen til gratis pilotkurs i det nye kurskonseptet ”Par på nytt – samlivskurs for steforeldre”.

02.07.21
infoleder@modum-bad.no

”Par på nytt – samlivskurs for steforeldre” er navnet på det nye kursopplegget som skal bevisstgjøre par med tanke på utfordringer i den nye familieformen. Pilotkurs arrangeres i Oslo lørdag 18. september og på Flå lørdag 25. september 2021.

Ledige plasser

– Oslo-kurset er nesten fullt allerede, men det er fremdeles ledige plasser på kurset som holdes i Flå, opplyser psykologspesialist Bente Barstad.
Kurset er relevant uavhengig av om man har kort eller lengre erfaring med å leve sammen som stefamilie. Påmeldingsfristen er 20. august.

Melde dere på? Klikk her.

Krevende

Barstad har ledet Modum Bads familieavdeling i en årrekke og er faglig ansvarlig for det nye kurskonseptet som er utviklet i samarbeid med Center for familieudvikling i København.
– Å starte et liv sammen med barn fra tidligere forhold kan være krevende. Stefamilier er like forskjellige og unike som alle andre familier. Felles er at det er en familieform med mange nye roller og nye forventninger som skal forenes. Det tar tid, sier Barstad.

 

“Motivasjonen for å utvikle kurset er at dette er samliv med forhøyet risiko for brudd”

 

Forhøyet bruddrisiko

Motivasjonen for å utvikle kurset er at dette er samliv med forhøyet risiko for brudd.
– Vi har solid støtte i både erfaring og forskning for at denne familieformen har særskilte utfordringer. Disse parene bør derfor få tilbud om samlivsstyrkende tiltak som er tilpasset utfordringene. Bare det å få en forståelse av hva som skjer kan være en hjelp til å navigere bedre i dette familieprosjektet, sier Barstad.

Kunnskap

I det nye kurset har man innlemmet kunnskap og erfaringer fra samlivskurset PREP, Fortsatt Foreldre og Par Sjekk, samt emosjonsfokusert teori.
– Vi tar for oss sentrale temaer og konfliktområder ved hjelp av en kombinasjon av undervisning, eksempler og oppgaver. Det blir tid til å snakke sammen som par. Vi snakker også sammen og deler tanker og innspill på kurset. Men par skal ikke utlevere hverandre.

Interessert? Meld dere på kurset her.

Flere kurstilbud fra Modum Bad finner du her.

Share Button
Print Friendly and PDF