Ønsker ungdom velkommen til chat

Psykologene Jone Solberg Vik og Tommy M. Sotkajærvi sitter klare for chat med publikum hver torsdag.

Nyhetsartikkel publisert 28/01/16

Chat Tommy og Jone_MG_8196 justert

Psykologene Tommy M. Sotkajærvi (til venstre) og Jone Solberg Vik er blant fagfolkene på Modum Bad som tilbyr nettprat med publikum hver torsdag.

Psykologene Tommy M. Sotkajærvi (til venstre) og Jone Solberg Vik er blant fagfolkene på Modum Bad som tilbyr nettprat med publikum hver torsdag.

 

– Vi driver rådgivning, ikke terapi, sier psykologene Jone Solberg Vik og Tommy M. Sotkajærvi. De er blant fagfolkene på Modum Bad som sitter klare for chat hver torsdag.

Modum Bad tilbyr to timer med chat hver uke. Torsdag er dagen og chatten er åpen fra kl 15 til 17. Chatten bemannes av ansatte som jobber med psykisk helse til daglig.

– Dette er et lavterskeltilbud. Vi driver rådgivning, men håper vi som kvalifisert helsepersonell kan gi gode svar og verdifull informasjon til de som har spørsmål som stilles, sier psykologene Jone og Tommy.

To års erfaring

Chatte-tilbudet har vært i bruk to års tid.

– Det har variert hvor mange som har brukt chatten, men vi kan love at vi tåler mer trøkk, forteller de to psykologene. De understreker at chatten er en rådgivende tjeneste hvor man kan være anonym og stille spørsmål.

– Du behøver ikke å være syk for å ta kontakt med oss. Vi behandler ikke, men kan svare på spørsmål – og hjelpe deg med å finne veien videre til mer informasjon eller eventuell behandling, sier Jone og Tommy.

Ungdom

Chatten er så langt markedsført mest overfor elever ved de lokale skolene.

– Vi har fokusert på ungdom og psykisk helse så langt. Temaer har for eksempel vært depresjon og angst. Hva er forresten depresjon? Du kan bli deprimert av å tro at du er deprimert, smiler de to psykologene.
De er opptatt av å gjøre chatten kjent og nå ut til flest mulige.

-Chat er et medium som ungdommen behersker. Via en sms-tjeneste kan du få varsel om når chatten er åpen, opplyser de to.

 

«Den gyldne middelvei»

De to vil gjerne understreke noen korte ting tilslutt. – Husk at ubehag eller vonde følelser ikke er farlige. Livet består av opp- og nedturer – altså gode og dårlige dager. Det er ikke bare «svart-hvitt». Livet har mange forskjellige fargetoner. Det er mye bra også på «den gyldne middelvei», poengterer psykologene Jone Solberg Vik og Tommy M. Sotkajærvi.

 

-Vil bidra i lokalmiljøet

Den lokale sparebanken Modum Sparebank1 har vært med på å finanisere chat-tilbudet. – Vi ønsker å bidra til at Modum skal bli en enda bedre kommune å bo i, sier banksjef Egil Meland.

Bygdas egen bank har bidratt med halvannen millioner kroner til Snarvei til hjelp i tre år. Underveis kom forslaget om en chattetjeneste – og banken ville gjerne bidra.

–Vi har selv chattetjeneste og tror bare det er positivt å ta i bruk nye verktøy. Chat er en rask og trygg måte å kommunisere på. Jeg tror bare det vil bli mer og mer aktuelt, sier Meland.

-Modum er en liten kommune som kommer dårlig ut på enkelte statistikker. Vi er interesserte i innbyggernes ve og vel. Et godt samfunn gir grunnlag for lokalt næringsliv og handel. For oss er det viktig med profesjonelle aktører når vi finner samarbeidspartnere. Det føler vi oss trygge på når det gjelder Modum Bad, som er blant landets beste innen psykisk helse, understreker banksjefen.

Les mer – og meld deg på til chattetjenesten her.

Tekst/foto: Anders Kongsrud
infoleder@modum-bad.no

 

FAKTA
– Chat – nettprat

-Modum Bad inviterer til chat hver torsdag

– Meld deg på tjenesten via Kildehuset.no

– Du får SMS når chatten er åpen

– Følg også info om chat på Modum Bads Facebook-side

Share Button
Print Friendly and PDF