Nykommernes konserthøst på «Badet»

Det er nykommernes kulturhøst på Modum Bad, men kjente artister som Christian Ingebrigtsen, Maria Arredondo og Torstein Sødal står også på programmet.

Nyhetsartikkel publisert 30/07/18

Kulturleder Helge Harila og informasjonsmedarbeider Silje B. Baklid gleder seg til en mangfoldig kulturhøst på Modum Bad.

Den profilerte A1-musikeren Christian Ingebrigtsen åpner konserthøsten i Olavskirken 20. september. Det gjør han sammen med Frøydis Grorud og Trude Kristin Klæboe.
– Trioen vil fremføre en blanding av egen musikk og tolkninger av andres materiale. Dette gjør de i rammen av en kirkekonsert, med vakre salmer, sanger og toner, sier kulturleder Helge Harila.

Jul med Arredondo og Sødal

Maria Arredondo og Torstein Sødal er kjente og profilerte sangere som hver for seg har bygget opp en artistkarriere. På årets julekonsert i Festsalen 12. desember opptrer de sammen.
– De har med seg dyktige musikere og vil garantert skape julestemning med de vakreste tolkninger av vår tradisjonelle julemusikk, sier Harila.

Christian Ingebrigtsen har med seg musikerne Frøydis Grorud og Trude Kristin Klæboe til Olavskirken.

 

Maria Arredondo og Torstein Søda vil skape julemagi i Festsalen.

Flere nykommere

Høstens konsertsemester bærer for øvrig preg av flere nykommere. Pianisten Thormod Rønning Kvam fra Røyken avsluttet nylig sine master- og diplomstudier ved prestisjetunge Royal Academy of Music i London, og markerer dette med en soloturné. Kvam vil i Festsalen den 10. oktober ta for seg barokkmusikken, sett gjennom øynene til blant andre Maurice Ravel og vår egen Edvard Grieg.

Jazz og sang fra havet

En fersk og noe ukjent duo serverer jazz i Festsalen 6. november. Siril Malmedal Hauge og Jacob Young har allerede rukket å begeistre det norske jazzpublikummet med sitt intime, vakre og melodiøse samspill.
Nykommeren Ingvild Koksvik presenteres 28. november. I 2016 ga hun ut platen “Og sangen kom fra havet”, til sterke anmeldelser fra pressen. Koksvik har med seg de dyktige musikerne Lars Jakob Rudjord og Vegar Vårdal.

Allsang fra skolesangbok

Den 23. oktober vil kulturleder Harila løfte fram sangskatten i Mads Bergs skolesangbok.
-Skolesangboken var fast inventar på skoler og i flere norske hjem. Den har bidratt til at viser og sanger er videreført fra generasjon til generasjon. Vi inviterer til en annerledes konsert med en god blanding av solosang og allsang, sier Harila.

Les hele kulturprogrammet her.

Pianist Thormod Rønning Kvam spiller barokkmusikk i Festsalen.

Siril Malmedal Hauge og Jacob Young er kritikerrost for sine jazztoner.

Ingvild Koksvik er en av nykommerne som skal på scenen i Festsalen. Hun har med seg musikerne Lars Jakob Rudjord og Vegar Vårdal.

 

26.06.2018
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF