Kulturlederen oppfordrer til bruk av poesistien

Poesistien vil oppdateres oftere.

Nyhetsartikkel publisert 22/06/09

Poesistien ved Det sorte hav

En av diktmontrene ved Det sorte hav.

Det sorte hav – med sin paviljong og sine hvite broer, er omkranset av ti montre med like mange dikt – Modum Bads egen poesisti. Her kan pasienter, ansatte og andre turgåere hente påfyll for både kropp og sinn.
Denne våren har nye dikt kommet på plass i de ti montrene rundt Det sorte hav.

– Vi lover oftere oppdateringer av poesistien. Målet er å få skiftet ut diktene tre-fire ganger i året, sier kulturleder Helge Harila.

Harila har ansvaret for poesistien, men tar gjerne imot forslag til dikt som kan passe i montrene. Han oppfordrer også avdelingsledere og ansatte til å minne pasientene om den fine muligheten til å lese poesi ute i naturen.

Det var tidligere spesialrådgiver Lisbeth Borge som hadde ideen til poesistien. Hun tok med seg ideen fra dikteren Hans Børlis hjemplass, der hans dikt er satt opp i en natursti.

– Ved å lese dikt ute i naturen får man en annen opplevelse og forståelse av poesien, sa tidligere Borge, da stien ble åpnet høsten 2005.

– Dikt kan være med på å gi nye erfaringer og et utvidet perspektiv på livet. De berører på en egen måte, fordi de fleste forfattere tar opp eksistensielle tema som de fleste av oss kjenner seg igjen i. Men ofte kreves det konsentrasjon, en fred og ro for å åpne opp for innholdet i dikt. Da kan det å søke ut i naturen, hvor en får andre omgivelser, være en måte å finne denne roen på, mener Borge.

Tekst/foto: Unni Tobiassen Lie

22.06.09
 

Share Button
Print Friendly and PDF