Ny informasjonsvideo for barn

Familieavdelingen har fått en egen informasjonsvideo for barn. – Videoen gir barna en mulighet til å være mer forberedt når de kommer til oss sammen med sine foreldre, sier avdelingsleder Mariane Borge Skakstad.

Nyhetsartikkel publisert 26/01/22

I den nye informasjonsvideoen får barn presentert Familieavdelingen ved Modum Bad. Klikk på bildet for å finne videoen.

I den nye informasjonsvideoen møter barna to av de ansatte i Familieavdelingen: Annette Rugaard og Lars-Ole Gjermundbo. De to forteller barna litt om hverdagen under behandlingsoppholdet, og viser hvordan det ser ut på Modum Bad. Barna får blant annet se noen av bygningene som tilhører avdelingen, skolen, barnehagen og villaene hvor familiene bor.

Info på barns nivå

– Vi har lenge ønsket å informere barna på en god måte før de kommer til oss. Nå har vi endelig fått laget en liten informasjonsvideo, sier Annette Rugaard, som i utgangspunktet hadde ideen til videoen og har skrevet manus.
Annette jobber som psykiatrisk sykepleier i Familieavdelingen og er også koordinator for de barneansvarlige i alle avdelinger på Modum Bad.

“Det barn ikke vet, har de vondt av”

– Jeg brenner virkelig for at barn skal få god og nyttig informasjon på sitt nivå. Vi pleier å si: Det barn ikke vet, har de vondt av. Nettopp derfor ønsker vi å bidra til helhetlig og god informasjon til barna allerede før de kommer til oss. Vi ønsker at de skal føle seg sett og hørt. På den måten kan de skape mening i sin tilværelse, sier Rugaard.

Psykiatrisk sykepleier Annette Rugaard og familieterapeut Lars-Ole Gjermundbo er de to ansatte som i videoen presenterer Modum Bad og familieavdelingen.

– Utgangspunkt for samtale

Familieterapeut Lars-Ole Gjermundbo er opptatt av det samme.
– Vi vet at det er mange foreldre som synes det er vanskelig å snakke med barna sine om at de skal til Modum Bad og forklare hva som skal skje der. Jeg tror videoen kan hjelpe foreldrene med den samtalen de må ha med barna sine i forkant av en innleggelse hos oss. Videoen viser også at vi tar barns perspektiv på alvor, og at de i vår systemiske tenkning har en viktig rolle både som enkeltindivid og som en viktig del av familien, sier Gjermundbo.

 

Informasjonsfilmen hadde premiere i Festsalen fredag 21. januar. Her er «skuespillerne» Lars-Ole Gjermundbo og Annette Rugaard omkranset av avdelingsleder Mariane B. Skakstad (til venstre), nesteleder Anne Grete Blindheim Lausund (til høyre). Foran: kamerakvinne, regissør og klipper Grete Edland Westerlund.

– Barna mer forberedt

Avdelingsleder Mariane Borge Skakstad mener videoen gir barna en mulighet til å være mer forberedt før ankomst.
– Samtidig er det en god hjelp til foreldrene. Det blir lettere for dem å informere barna om hva det er som gjør at de ønsker å legge seg inn på sykehus for å få hjelp til sine voksenutfordringer og samtidig frita barna for ansvar.

Se informasjonsvideoen her.

26.01.22
infoleder@modum-bad.no

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF