Ord til deg – en bok for håp og livsmot

Du kan få kjøpt sykehusprestenes bok "Ord til deg" i vår nettbutikk.

Nyhetsartikkel publisert 07/09/12

Inger Ma Bjønnes og Jon-Erik Bråthen
Inger Ma Bjønnes og Jon-Erik Bråthen har gitt ut boken "Ord til deg".

Sykehusprestene ved Modum Bad ga rett før jul i 2011 ut boken ”Ord til deg”. Den inneholder korte tekster for håp og mot på livsvandringen. 
– Vi ønsker å sende noe godt med pasientene når de reiser herfra, sier Jon-Erik Bråthen, ledende sykehusprest ved Modum Bad.
Sammen med kollega Inger Ma Bjønnes har han samlet ord som de to sykehusprestene syntes det var vesentlig å si noe om. Ord som tro, tvil, modning, mot og mening er blitt overskrifter for noen av de 18 korte tekstene som nå er utgitt mellom to permer.
– Dette er temaer som vi ofte kommer i berøring med, både i sjelesorgsrommet og gjennom forkynnelsen i Olavskirken, sier Bjønnes.

Et håndtrykk

De to håper de reflekterende tekstene de har skrevet kan være til inspirasjon, glede og hjelp.
– Først og fremst som et håndtrykk til pasientene som kommer til Modum Bad for å få hjelp med det de strever med. Vi er opptatt av å formidle at Gud er glad i det enkelte menneske – og hele mennesket, sier Bjønnes.
Ord til deg er likevel ikke bare en bok for pasienter.
-Dette er en bok for allmennheten, og en bok som vi selv kjenner oss igjen i. Ordene betyr noe for oss, og vi tror de kan bety noe også for andre, sier Bråthen.

Små porsjoner

De to prestene har bevisst valgt å skrive korte tekster.
– Vi ønsket at boken skulle være lett å lese. Enten man er pasient, ansatt eller hvem som helst ellers, så kan det bli mye ord og mye å forholde seg til. Det kan derfor av og til være godt å få tekster man kan forholde seg til i små porsjoner, sier Bjønnes.
Som et supplement til tekstene har Bjønnes og Bråthen fått lov til å trykke dikt av ulike forfattere. Bildene er også med på å understreke og fremheve innholdet i tekstene. Samtlige bilder i boken er tatt på Modum Bad.
-Dette er et poeng fordi vi ønsket at pasientene som får boken med seg skal kunne kjenne seg igjen, først og fremst i tekstene, men også i bildene, sier Bråthen.

Selges på Modum Bad

Ideen til boken har vokst seg fram gjennom lengre tid. I fjor vår bestemte de to prestene seg for å gjøre alvor av den. Rett før jul kom boken rykende fersk fra trykkeriet – ikke tidsnok til å ligge under alle juletrær, men boken vil kunne leve lenge. Boken ”Ord til deg” er til salgs i resepsjonen på Modum Bad og i Modum Bads nettbutikk.

Tekst/foto: Unni Tobiassen Lie – infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF