Sommerfuglkvinnen

kr 249

Utgitt:                   Modum Bad, 2019
Forfatter:            Judith van der Weele og Annika With
Illustrasjoner:   Wil van der Weele og Henriette Alexander
ISBN:                     9788292014271
Sider:                    65

 

Psykolog Judith van der Weele og kunst og uttrykksterapeut/skuespiller Annika With har i flere år ledet traumestabiliserende grupper både for menn og kvinner i Norge.

Deres mål har vært å bruke moderne traumeteori med et ikke medisinsk, men eksistensielt hjertespråk. Erfaringer i møte med flyktninger og kvinner som har levd med vold i familien har fargelagt vårt språk. Den psykoedukative undervisningen ble utviklet til kapitler. Deretter ble illustrasjoner skapt som skulle gi bilde og farge til undervisningen.

I dag blir denne lille boken ofte brukt. Terapeuter benytter den i individuelle timer hvor traumestabilisering er fokus. Familieterapeuter bruker den i kvinnegrupper etter vold og stiftelser som arbeider med seksuell vold deler boken ut gratis til nye brukere. Hvert år organiseres noen kursdager for de som ønsker å drive sommerfuglkvinne-grupper. Fra hele landet hører vi historier om kvinner som forteller hvordan boken støtter dem i vanskelige liv. Menn har også nytte av boken på tross av at den er utviklet for kvinner. Det arbeides også med en egen bok for menn.

I 2011 kom det ut en arbeidsbok for elever, både voksne og barn, som sliter med skolegang etter traumatiske påkjenninger.

NB! Ved bestilling av mer enn en bok i nettbutikken, kan porto øke ihht postens satser.