– Psykisk helse har kanskje ikke fått nok oppmerksomhet

- Modum Bad jobber på et viktig felt hvor helseutfordringene øker, sa Kjersti Toppe.

Nyhetsartikkel publisert 25/11/11

Foran Forskningsinstituttet
Stortingsrepresentant og nestleder i helsekomiteen, Kjersti Toppe (Sp) sammen med fra v.:  Adm.direktør Ole Johan Sandvand, Kjersti Toppe, overlege og forsker Ingunn Amble, styremedlem og varaordfører i Modum Ingunn Dalaker Øderud og klinikkdirektør Tron Svagård.
 

Stortingsrepresentanten for Senterpartiet og nestlederen i helsekomiteen var imponert over det hun fikk se og høre på sin korte visitt til Modum Bad torsdag 24. november. Før turen gikk tilbake til finansdebatten i Stortinget, rakk Kjersti Toppe å besøke både Forskningsinstituttet, Poliklinikken og Villa Sana.

Orienterte om forskningen

Assisterende forskningsleder Terje Tilden presenterte Modum Bads pågående forskningsprosjekter og ga Toppe en oversikt over de doktorgrader som er avlagt de senere årene ved Forskningsinstituttet. Tilden understreket hvor viktig det er å ha forskning direkte knyttet til arbeidet i klinikken, slik at man er i stand til å justere kursen og forbedre behandlingsopplegg for pasientene i tråd med det forskningsresultatene viser.

Terje Tilden orienterer om Forskningsinstituttet
Assisterende forskningsleder Terje Tilden orienterer. Fra: Tron Svagård, Ingunn Dalaker Øderud,  Kjersti Toppe,  Ole Johan Sandvand,  Ingunn Amble og Terje Tilden.

Fikk demonstrert OQ45

Under besøket på Poliklinikken demonstrerte overlege og forsker Ingunn Amble tilbakemeldingssystemet OQ45. Det er et nylig innført datasystem som gir terapeutene en rask oversikt over pasientens tilstand når de kommer til terapi. Pasientene fyller ut et spørreskjema før de går til time. Umiddelbart etterpå har terapeuten resultatet på sin datamaskin.
– Sammen med pasienten kan terapeuten samtale om resultatene og sette inn tiltak der hvor det behøves, sa Amble.

Ingunn Amble demonstrerer OQ45
Ingunn Amble demonstrerer tilbakemeldingssystemet OQ45 for Tron Svagård (f.v.) Ole Johan Sandvand, Ingunn Dalaker Øderud og Kjersti Toppe.

Siden Kjersti Toppe selv er utdannet lege var det interessant for henne også å avlegge Villa Sana et besøk. Villa Sana har gjennom 13 år vært et ressurssenter for leger, hvor hovedmålet er å forebygge utbrenning og fremme helse og livskvalitet.
 

Helsebringende sveitserstil

Toppe var full av inntrykk da hun returnerte til Oslo. Å få se det flott området og de vakre bygningene på Modum Bad gjorde inntrykk. Spesielt artig syntes hun det var å få vite at sveitserstilen, som de fleste av bygningene på Modum Bad representerer, var regnet som en helsefremmende byggestil.
– Både det utseendemessige, med de vakre utskjæringene, men også høyden under taket og de høye vinduene som sørget for godt med luft og lys, var regnet som helsebringende, forklarte adm.direktør Ole Johan Sandvand.
 

Oppleve på nært hold

 – Det er alltid interessant å være ute i felten og få en opplevelse av fagmiljøene på nært hold, sa Kjersti Toppe.

– Modum Bad er en kunnskapsbedrift som driver innenfor et veldig viktig helseområde. Dessverre ser det ut til at psykiske lidelser er et felt som vil vokse. Helseutfordringene er store, og psykisk helse har kanskje ikke fått den nødvendige oppmerksomhet. Vi må bli mer opptatt av psykisk helse også politisk, mener Toppe.

Tekst/foto: Unni Tobiassen Lie
infoleder@modum-bad.no

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF