Pasient: Først da jeg kom til Modum Bad, fikk jeg håp

FrP-topp Siv Jensen ble berørt av møtet med pasientene under onsdagens besøk.

Nyhetsartikkel publisert 07/08/13

Siv i møte med pasienter
-Først da jeg kom til Modum Bad, fikk jeg håp, sa en pasient som møtte Fremskrittpartiets leder Siv Jensen og stortingskandidat Morten Wold fra Buskerud.

Fremskrittpartiets leder Siv Jensen spiste lunsj med de ansatte, ble intervjuet av adm.direktør Ole Johan Sandvand, fikk høre om behandling og forskning, samt de forebyggingstilbudene som er i ferd med å etableres på Modum Bad gjennom Kildehuset. Sist, men ikke minst, fikk hun møte pasientrådet da hun besøkte Modum Bad onsdag 7. august. Deres historier gjorde inntrykk på den profilerte partilederen, som lyttet nøye til hva de hadde å si.

Dialog

I møtet med pasientrådet ble det en god og åpen dialog mellom Siv Jensen og pasientene. De fortalte om sin situasjon, om hjelpen de får på Modum Bad og ønsker de har for utviklingen av psykisk helsevern videre. Mange opplever at spisskompetansen på Modum Bad burde vært formidlet også til det lokale hjelpeapparat, slik at de kunne fått god hjelp tidligere eller fått bedre oppfølging i etterkant.

Møte med pasientrådet
I møtet med paisentrådet fikk Siv Jensen og Morten Wold mange gode innspill. Til venstre sitter Håkon Skagen og Finn Ellingsrud fra Modum Bad.

Åpen om egne problemer

Siv Jensen var lyttende, men også åpen om utfordringer hun hadde møtt på i eget liv. Hun fortalte om rusmisbruk i familien, om spiseforstyrrelser i nær krets og om søvnproblemer hun har hatt i perioder av livet. Hun pekte på hvor viktig det er å få hjelp i rett tid. Siv Jensen uttrykte takknemlighet til pasientene som hadde vært så åpne om sine problemer, og samtidig pekt på hva som kan forbedres i hjelpeapparatet for blant annet å forebygge psykisk sykdom og avhjelpe de lange pasientkøene.

– Ofte møter vi bare ledere og behandlere når vi besøker helseinstitusjoner. Det var derfor veldig flott at pasientene ved Modum Bad ville stille opp og møte oss, sa Siv Jensen.

Siv Jensen og Morten Wold
Adm.direktør Ole Johan Sandvand intervjuet Siv Jensen i parken.

Omvisning
Delegasjonen fra Fremskrittspartiet ble vist rundt på Modum Bads område.

Lene Berggraf forteller om Rask psykisk helsehjelp
Psykolog og forsker Lene Berggraf (foran til venstre) orienterer om lavterskeltilbudet Rask psykisk helsehjelp. Bak fra v.: økonomisjef Gjermund Rønning, Lavrans Kierulf og Morten Wold.

Fremskrittpartiets delegasjon foran Modum Bad
Fremskrittpartiets delegasjon sammen med ansatte foran Modum Bad. Fra v.: klinikkdirektør Tron Svagård, stortingskandidat Morten Wold, leder i Buskerud FrP, Morgan Langfeldt, økonomisjef Gjermund Rønning, FrP-leder Siv Jensen, stortingsrepresentant Jørund Rytman, fjerde- og ungdomskandidat på stortingslisten, Lavrans Kierulf og adm.direktør Ole Johan Sandvand.

 

Share Button
Print Friendly and PDF