Modum Bad på lufta

Modum Bad ga hele Norge råd om psykisk helse på Verdensdagen 10. oktober.

Nyhetsartikkel publisert 11/10/18

Lokale snekkere var på plass for å overvære sendingen – og få seg litt frokost.

Det var liv og røre i Kildehuset på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober da Radio Norge rykket inn med sin morgensending. Fra en liten scene rigget i «minglerommet» sendte Morgenklubben radio til hele Norge i fire timer – fra kl 05.59 til kl 10.00.

Over 200 innom

Over 200 mennesker var innom Kildehuset under radiosendingen. Mange var ansatte, men også en del pasienter – og mange fra bygda. Tallet på de som hørte den fire timer lange morgensendingen rundt om i landet vites ikke, men Radio Norge har i overkant av 500 000 lyttere hver dag.

KariAnne Vrabel intervjues om perfeksjonisme blant ungdom – og oppfordret til å være litt rausere med seg selv.

Vær raus!

Verdensdagen for psykisk helse hadde i år overskriften: “Vær raus”. Og raushet i ulike former var temaet for mange av Modum Bads fagpersoner som ble intervjuet av programlederene Øyvind Loven, Annette Walther Numme og Geir Schau i Morgenklubben på Radio Norge. Fagpersonene serverte gode råd om ivaretakelse av både egen og andres psykiske helse. Å være raus med seg selv er også viktig når man snakker om psykisk helse.

Lena Ronge og Knut Røthe fortalte om sitt opphold i Familieavdelingen.

Var pasienter

Ekteparet Lena Ronge og Knut Røthe, som har vært pasienter i Familieavdelingen ble også intervjuet under sendingen. De fortalte om bakgrunnen for sitt opphold og hvilke verktøy de fikk med seg for å takle hverdagen.
Les et tidligere intervju med ekteparet her.

En av gjestene var rapperen Jørgen «Joddski» Nordeng, kjent fra gruppa Tungtvann. Han fremførte låta Klagesang som er skrevet til minne om en kamerat som valgte å ta sitt eget liv.

Rapperen Joddski fremførte en låt skrevet til minne om en venn som tok sitt eget liv.

Familietereapeut Lars Ole Gjermundbo snakket heftig og begeistret om det å være raus med hverandre i parforhold og samliv.

Adm. direktør Lars Erik Flatø orienterte om Modum Bad.

Psykolog Kari Halstensen ga råd om hvordan skape en motvekt til mobbing.

Link til sendingen

Fikk du ikke med deg radiosendingen fra Modum Bad?

 

11.10.2018
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF