– Modum Bad er en spydspiss

– Modum Bad er en spydspiss. Vi trenger innovasjon og nytenkning i krevende tider, sa helse- og omsorgskomiteens leder Tone W. Trøen (H) da hun i dag besøkte Modum Bad sammen med partikollega og stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen fredag 10. februar.

Nyhetsartikkel publisert 10/02/23

Forskningsleder KariAnne Vrabel (fra venstre), helse- og omsorgskomiteens leder Tone W. Trøen, stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen og direktør Kari-Jussie Lønning.

De to stortingspolitikerne møtte direktør Kari-Jussie Lønning, forskningsleder KariAnne Vrabel og klinikkleder Pål Ulvenes. På agendaen sto blant annet avviklingen av Fritt behandlingsvalg og den forestående debatten rundt revidert statsbudsjett.

– Imponert

Trøen og Ørmen Johnsen har fulgt Modum Bad i mange år og uttrykte at de er imponert over virksomheten.
– Vi er imponert over kvaliteten, bredden og mangfoldet i pasientbehandlingen samt forskningen her, sa Trøen.

Viktig leverandør

Lederen av helse- og omsorgskomiteen fremholder at Modum Bad er leverandør av svært viktige spesialisthelsetjenester til pasienter fra hele landet.
– Vi er opptatt av at tilbudet må bestå og at Modum Bad må få lov til å utvikle seg videre. Ideelle aktører som Modum Bad har en egen evne til å være fleksible og tilpasse seg endrede behov. Det ser vi blant annet på områder som spiseforstyrrelser og familiebehandling samt de gode resultatene de har fått med unge deprimerte som er behandlet via Fritt behandlingsvalg.

Kristin Ørmen Johnsen og Tone W. Trøen lyttet interessert og stilte gode og relevante spørsmål under møtet.

 

Bekymret

Både Trøen og partikollega Ørmen Johnsen er dypt bekymret for framtiden dersom ikke nedleggelsen av Fritt behandlingsvalg nå følges opp på en skikkelig måte så ikke pasienter blir skadelidende.
– Noe vi selvsagt ikke håper, og som vi skal kjempe for at ikke skal skje, understreket Trøen.
De ser med bekymring på følgene av avviklingen av Fritt behandlingsvalg.
– Vi ser det fører til at Modum Bad ikke kan behandle så mange som de har kapasitet til og må ta ned hele 3000 liggedøgn. Det er et stort tall – og det er mange mennesker bak det tallet, sa Trøen.

De to politikerne fikk en orientering om behandlingsresultater og tilbakemeldingssystemer som sikrer kvalitet i behandlingen.

– En spydspiss

Kristin Ørmen Johnsen er opptatt av den innovasjon og nytenkning som Modum Bad gjennom årene har stått for.
– Modum Bad er en spydspiss innen psykisk helsevern. De har alltid gått foran når det gjelder nye behandlingsmetoder, og var blant annet først ute med fysisk aktivitet og betydningen av det for psykisk helse. Virksomheten er i kontinuerlig utvikling, men da må man også ha rammer for å være det. Vi derfor bekymret for at man må legge innovasjon og nytenkning til side i trange tider.
– Er det noe man trenger mer av i krevende tider så er det nettopp dette for å håndtere de økende utfordringene. Vi trenger behandlingssteder som kan få pasienter tilbake til hverdagen og livet igjen, avrundet Trøen.

10.02.23
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Share Button
Print Friendly and PDF