Lokale og nasjonale artister på scenen

Ole Paus, Anita Skorgan - to kjente og kjære artister med lang fartstid på norske scener, gjester Modum Bad denne vinteren. Men først er det duket for en festkveld med norsk folkemusikk, hvor Knut Buen og makker Håvard Svendsrud inntar scenen med fele og trekkspill.

Nyhetsartikkel publisert 20/12/22

Knut Buen og Håvard Svendsrud fremfører folkemusikk, tekster, dikt og skrøner fra scenen i Festsalen 18. januar. Foto: Thor Hauknes.

Den kjente felespilleren, Knut Buen, er omtalt som folkemusikkens grand old man. Når han slår seg sammen med en av landets fremste trekkspillere, Håvard Svendsrud fra Modum, blir det liv i leiren.
– Gled deg til en festkveld den 18. januar, med musikk fra to fremragende musikere som spiller, forteller og ler, sier kulturleder Hans Olav Baden.
De to folkemusikerne vil fremføre nyskrevet og tradisjonell folkemusikk, samt tekster, dikt og skrøner.

Foto av Ole Paus

Ole Paus er en av de sterkeste stemmene i norsk musikkliv. Den 8. februar gjester han Modum Bad.

Sterk stemme

Den 8. februar kommer Ole Paus med gitaren på ryggen for å dele av sin musikk, sine muntre skråblikk og sine kloke betraktninger.
– Paus er en av de sterkeste stemmene i norsk musikkliv, og kan sies å være det nærmeste vi kommer en nasjonalskald her i landet, sier Baden.
Gjennom et over 40-årig langt artistliv har han nådd et stort og bredt publikum. Sanger som «Mitt lille land», «Innerst i sjelen» og «Engler i sneen», har blitt allemannseie og gjort kjent for mange gjennom andre artister, men det er Ole Paus som har skrevet tekstene.

Bestill billetter her.

 

Foto av musiker Helge Nysted

Helge Nysted blir å høre i Olavskirken 6. mars. Foto: Dagfinn Hobæk.

Kirkemusikeren

Den 6. mars er det musiker Helge Nysted, som skal få boltre seg på flygelet i Olavskirken. Nysted er kirkemusiker i Modum menighet, men også frilansmusiker og produsent. Han var Siri Nilsens faste pianist, og har turnert med sangere som Inger Lise Rypdal, Ingebjørg Bratland, Haddy Njie og Torstein Sødal. Sammen med sin bror Tarjei Nysted driver han musikkproduksjonsselskapet Dryhill Productions. Denne mandagskvelden vil Nysted spille og fortelle om sin musikalske livsreise.
– Dette blir både personlig og nært. Jeg gleder meg til en særdeles vakker kveld, sier kulturleder Hans Olav Baden. Han er ekstra glad over å kunne invitere til konsert med en av bygdas egne musikere. Arrangementet er en del av serien “Hvilepuls” som går i Olavskirken.

Foto av Anita Skorgan

Anita Skorgan åpner opp og forteller om sin kamp på hjemmebane. Det skjer i Festsalen 22. mars. Foto: Tara.

Anita åpner opp

Anita Skorgan er en artist og låtskriver som vi har hatt gleden av å kjenne i mange år. Hun har gjestet Modum Bad tidligere. Den 22. mars står hun på scenen i Festsalen igjen. På hjemmebane har hun kjempet en tøff kamp for sine funksjonshemmede tvillinger med Cerebral Parese. Nå åpner hun opp og forteller om sitt utfordrende mammaliv i foredraget: Bare en mamma – om smerte, prøvelser og uventede gleder.
– Vi ser frem til en kveld hvor Anita Skorgan deler ærlig og rått, og samtidig byr på personlige musikkinnslag som emosjonelt utdyper og farger det hele, sier kulturleder Hans Olav Baden ved Modum Bad.

 

Se hele kulturprogrammet og bestill billetter her:
www.modum-bad.no/kultur

 

20.12.22
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF