
Etterutdanning:
Sensorimotorisk psykoterapi nivå 2
I samarbeid med Sensorimotor Psychotherapy Institute inviterer Modum Bads Traumepoliklinikk til etterutdanning i sansemotorisk psykoterapi nivå 2.
Fokus for denne utdanningen er på hvordan du kan inkludere kroppen i terapi. Sansemotorisk Psykoterapi bygger på en psykodynamisk grunnforståelse, men integrerer elementer fra kognitiv atferdsterapi, nyere nevrovitenskap og tilknytnings- og dissosiasjonteori. Oppmerksomt nærvær/mindfulness er sentralt i tilnærmingen.
Tony Buckley og Marko Puntanen fra Sensorimotor Psychotherapy Institute er forelesere på utdanningen. (Les mer om foreleserne lenger ned på siden)
Fakta om etterutdanningen:
Målgruppe / krav til kvalifikasjoner
Forutsetningen for deltakelse er at du har fullført nivå 1 der fokus var på hvordan jobbe med overlevelsesreaksjoner hos pasienter med PTSD gjennom en kroppslig tilnærming.
Faglig innhold
Nivå 2 omhandler hvordan både traumatiske og utviklingsmessige utfordringer påvirker hverandre gjensidig, og ikke minst hvordan man kan møte disse utfordringene i terapi. I løpet av utdanningen vil man bli kjent med ulike kroppsorienterte metoder for å jobbe med hvordan posttraumatisk stress og tilknytningsvansker påvirkes gjensidig. Utdanningen legger stor vekt på øvelser og demonstrasjoner. Se læringsmål og tema for nivå 2 under.
www.sensorimotorpsychotherapy.org
Dato for samlinger
2023:
04.09. –06.09.
13.11. – 15.11.
2024:
15.01. – 17.01.
18.03. – 20.03.
27.05. – 29.05.
19.08. – 21.08.
07.10. – 09.10.
Sted: Gjestehuset Lovisenberg, Oslo.
Meritterende
Psykologforeningen:
72 timers vedlikehold
Legeforeningen:
Barne- og ungdomspsykiatri 180 timer
Psykiatri 180 timer
Ta kontakt ved spørsmål:
Ved faglige spørsmål, ta kontakt med psykologspesialist (konstituert leder Modum Bads traumepoliklinikk i Oslo Torunn Støren
Spørsmål om påmelding, frister, fakturering og andre praktiske anliggender kan rettes til kurs@modum-bad.no
For mer informasjon om utdanningen: www.sensorimotorpsychotherapy.org
Om foreleserne:
MARKO PUNKANEN
PhD og traumepsykoterapeut som arbeider med musikk, dans- og bevegelsesterapi, og veiledning. Han er aktivt involvert i ulike utdanninger i Finland innenfor traumefeltet og musikk-, dans- og bevegelsesterapi. Fra 2007 til 2011 arbeidet Punkanen som forsker ved Finnish Centre of Excellence in Interdisciplinary Music Research, Universitetet i Jyväskylä. Han var en del av forskerteamet som studerte persepsjon og preferanser av emosjoner i musikk hos deprimerte pasienter. De så også på effekten av improvisasjon og individuell musikkterapi for deprimerte.
TONY BUCKLEY
Sertifisert sensorimotorisk psykoterapeut og gestaltterapeut. Han har en Bachelor of Arts i veiledning/rådgivning og lang erfaring med undervisning og veiledning. Buckley driver et rådgivnings- og traumesenter tilknyttet en bedriftshelsetjeneste i London. I tillegg til terapi- og rådgivningstjenester for ansatte, tilbyr de psykoedukasjon, grupper for stressmestring og støtte etter kritiske hendelser.
Buckley er leder for den britiske foreningen av Sensorimotorisk Psykoterapi. Han har over 20 års erfaring fra traumefeltet. Han er særlig interessert i somatisk psykologi, og hvordan kunnskap fra nyere nevro- og psykobiologi kan komme til anvendelse i traumeteori og terapeutiske intervensjoner.