Kulturprogrammet for våren 2016

Kulturleder Helge Harila presenterer kulturprogrammet for våren 2016, hvor Ingebjørg Bratland er ett av trekkplastrene.

Nyhetsartikkel publisert 22/12/15

 

Helge Harila

Kulturleder Helge Harila med plakaten til Ingebjørg Bratland som kommer til Modum Bad 15. mars.

 

Ingebjørg Bratland og Ola Bremnes er blant trekkplastrene når Modum Bad legger ut sitt konsertprogram for våren 2016.

– Vårens konserter byr på alt fra jazz og klassisk til viser, pop og salmer, sier kulturleder Helge Harila.

 

Christian Hundsnes Grøvlen

En av landets mest lovende unge pianister, Christian Hundsnes Grøvlen, åpner sesongen. På programmet står en variert klavermeny med både kjente og noe mindre kjente komponister.
I tillegg til å være ung og fremadstormende, er Grøvlen også en sjarmerende bergenser, noe publikum vil få oppleve under konserten onsdag 20. januar.

Ola Bremnes

Ola Bremnes synger i Festsalen 10. februar.

Ola Bremnes

Ola Bremnes, eldste bror i den kjente søskenflokken og landskjent trubadur fra nord vil stå på scenen i Festsalen sammen med gitarist og bassist onsdag 10. februar. Han har et rikholdig repertoar, og er kanskje mest kjent for låter som “Mi Pia”, “Folk i husan” og “Har du fyr”.

Bremnes har nylig gitt ut albumet “Molo”, som har fått utmerkede kritikker.

– Dette blir en lun, uhøytidelig, engasjerende og underholdende kveld, sier Harila.

 

Baker Hansen - Foto Silje Måseide

Baker Hansen spiller jazz inspirert av Chet Baker

Baker Hansen

Kvintetten Baker Hansen tar opp arven etter Chet Baker. Repertoaret har fått fornyet kraft gjennom nyskrevne, nynorske tekster, gjendiktet av vokalist Sigurd Rotvik Tunestveit. Med friske arrangement og hint av både nostalgi og nyskaping lar Baker Hansen publikum gjenoppdage en jazzlegende, og åpne ørene for unge utøvere på den norske jazzscenen. Onsdag 24. februar spiller de i Festsalen.

 

Ingebjørg Bratland

Ingebjørg Bratland har med sin musikk og sjarm tatt det norske publikum med storm. Uttrykket hennes har utspring i folkemusikken, men beveger seg mot pop-musikk. Hennes siste album “Månesinn” er blitt meget godt mottatt, og det går knapt en dag uten at man kan høre henne synge på radio.
– Tirsdag 15. mars har vi gleden av å ønske henne velkommen til Festsalen på Modum Bad, sier Harila.

 

Magnolia Jazzband

Tirsdag 5. april blir det gjenhør med Magnolia Jazzband. Dette er et av de få band som spiller New Orleans Revival jazz – musikkstilen som binder sammen tradisjonell jazz og rhythm og blues. Musikerne har gjort pilgrimsferder til New Orleans siden 1977, og flere av platene de har utgitt er spilt inn nettopp der. Bandet har blitt karakterisert som et av de mest “rotekte” norske jazzband, og det er duket for en festlig kveld på Modum Bad.

 

Ulf og frøydis

Ulf Nilsen og Frøydis Grorud

Frøydis Grorud og Ulf Nilsen

I november 2015 slapp Frøydis Grorud og Ulf Nilsen ut albumet “Psalmfulness”. De har laget en nydelig instrumentalplate. Sammen flettes klassisk, jazz og folkemusikk på en sømløs og vakker måte, og puster nytt liv i salmer de begge har et sterkt og nært forhold til. Torsdag 21. april spiller de i Olavskirken.

– Dette er balsam for både sjel og sinn, sier Helge Harila.

Se hele kulturprogrammet på Modum Bad her.

22.12.15
Tekst: Hanne Skrataas
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF