Nestorer i norsk musikkliv

Les om vårens konsertserie på Modum Bad.

Nyhetsartikkel publisert 03/01/13

Knut Reiersrud og Iver Kleive
Knut Reiersrud og Iver Kleive spiller i Olavskirken onsdag 16. januar.

Knut Reiersrud og Iver Kleive holder konsert i Olavskirken onsdag 16. januar. De to musikerne har bidratt på utallige produksjoner med verdensstjerner, og har de siste 30 årene stått på scenen med det ypperste av norske artister. I et inspirerende og energisk samspill presenterer de salmer, blues og negro spirituals. 
– En opplevelse som vil varme godt i en kald januarkveld, lover kulturleder Helge Harila ved Modum Bad.
Les mer om konserten her.

Vokalmusikk

Nordic Voices er neste emsemble ut i Olavskirken tirsdag 5. februar. De har etablert seg som et sterkt ensemble innen vokalmusikk, og har de siste ti årene bidratt til fornyelse og inspirasjon innen sjangeren. Gruppen er bærere av tradisjonen samtidsmusikk, men er også kjent for å hente fram komposisjoner fra middelalderen.
Les mer om konserten her.
 

Klassisk

Det blir klassisk i Festsalen når Ragnhild Hemsing og Sveinung Bjelland inntar scenen onsdag 20. februar. Ragnhild Hemsing er å regne for et av de største talentene innen norsk klassisk musikkliv. Til tross for sin unge alder får Hemsing frem de mest praktfulle toner på et høyt kunstnerisk nivå. Sammen med sin akkompagnatør Sveinung Bjelland vil hun presenterer musikk av Beethoven, Grieg, Sibelius, samt Drammens store komponist Johan Svendsen.
Les mer om konserten her.
 

Hensing og Bjelland

Ragnhild Hemsing og Sveinung Bjelland.

Jazz

Tord Gustavsens kvartett spiller i Festsalen onsdag 13. mars. Gustavsen har i flere år vært en av Norges fremste jazzmusikere.  Hans stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt hans sterke varemerke. Med utsøkt følsomhet og intenst samspill med sine musikere, er han en premissleverandør for høy kvalitet.

Gustavsen har utgitt flere kritikerroste album – blant annet en triologi med sin trio. I 2008 startet han sin kvartett, som kom ut med albumet “The Well” i 2012. Ensemblet turnerer rundt til festivaler og konserter i inn- og utland.
Les mer om konserten her.
 

Folklore- og sigøynermusikk

Novgorod inntar scenen i Festsalen tirsdag 9. april. Gruppen  ble etablert i 2003 og har blant annet deltatt på Festspillene i Bergen, Nattjazz, Vossajazz og Balejazz. . Primus motor for gruppen er et velkjent navn som har gjestet Festsalen flere ganger tidligere, nemlig “finnen” og bergenseren Gabriel Fliflet.

Novgorod henter sin folkloristiske og musikalske inspirasjon fra det russiske, finske og nordsvenske landskapet, med innslag fra sigøynerkulturen.  De muntre historiene hører selvsagt også med.
Les mer om konserten her.
 

Klassisk med Gimse

Per Andreas Tønder og Håvard Gimse avslutter vårens konsertsesong i Festsalen tirsdag 7. mai. De vil gi oss en klassisk musikkaften hvor de presenterer sentrale komponister i vår europeiske klassiske musikklitteratur. Tønder er en merittert sanger som har studert sang, kordireksjon og kammermusikk. Han arbeider som frilans operasanger og har gjestet de fleste operakompanier og operascener i Norge. Håvard Gimse er en av de ledende pianistene i Norge og i Europa. Han har utgitt og bidratt på utallige CD-produksjoner, samt vunnet en rekke priser i inn- og utland.
Les mer om konserten her.
 

Se konsertkalender, priser og informasjon om billettbestilling her.

Share Button
Print Friendly and PDF