Klar for trio-høst i Festsalen

Jazz, pop, viser og klassisk musikk drysses utover høsten på Modum Bad.

Nyhetsartikkel publisert 14/09/17

Kulturleder Helge Harila gleder seg til høstens konserter i Festsalen.

 

Marian Aas Hansen Trio er først ut 27. september.

Det er trioene som dominerer kulturhøsten på «Badet». Hele fire trioer skal stå på scenen i Festsalen. Først ut er Marian Aas Hansen trio. Den kjente sangeren og artisten kommer 27. september med et par av sine dyktige musikervenner. For det meste vil de servere selvskrevne låter.

Jazz-trio

Den 10. oktober er det duket for jazz på samme scene. Da er det nok en trio som skal i ilden – Espen Eriksen trio. På kort tid har gruppen fått en sterk posisjon i den internasjonale jazzverden, og har blitt hyllet av innflytelsesrike medier. Deres melodiøse jazz har innslag av folkemusikk og beskrives med ord som «melankoli fra de dype skoger».

Espen Eriksen trio spiller melodiøs jazz.

Lokal gitarist

Den lokale gitaristen Anders Clemens Øien, oppvokst på Modum Bad, står i spissen for neste trio ut. I Trio Oktava har Øien med seg to musikere fra Oslo filharmoniske orkester. De spiller bratsj og cello, som sammen med Øiens gitar vil utgjøre en vakker klangkombinasjon i Festsalen 25. oktober.

Vestafrikansk

Musiker Kristin Asbjørnsen utgjør en trio sammen med en senegalesisk koraspiller og en norsk gitarist. Hun står på scenen 8. november. Asbjørnsen har en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk musikk gjennom de siste 20 år. Sangene i hennes bestillingsverk «Traces of you» til Global Oslo Music bærer avtrykk av både vestafrikansk musikk, viser, pop og jazz.

Kristin Asbjørnsen står på scenen med sine to musikere 8. november.

Viser

Den 21. november blir det visesang i Festsalen. Elin Furubotn har med seg tidligere Vamp-gitarist Torbjørn Økland for å fremføre sanger fra sitt rykende ferske album «Ikkje gå deg vill». Sangene bærer tydelig preg av naturen, hvor fjellene og elva i hennes barndoms dal, Sirdal, har vært inspirasjonskilder.

Jul for Kongo

Årets julekonsert er det «Badets» egen kulturleder Helge Harila som står for. Sammen med sitt band bestående av lokale musiker vil han fremføre en god blanding av kjente og kjære julesanger, samt nyskrevne sanger. I forkant av konserten legges det til rette for julemarked til inntekt for prosjektet Modum Bad støtter i Kongo.

Les mer om høstens program her.

04.09.2017
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF