Julemarked innbragte 60 000 til Kongo

Årets julemarked innbragte 60 000 kroner til hjelpearbeid i Kongo. Et rockemaraton i Festsalen var blant bidragene til inntekt.

Nyhetsartikkel publisert 11/12/18

JOINs markedskonsulent Lucie Bindu, som selv er fra Kongo, åpnet julemarkedet sammen med leder Fred Håberg (til høyre). Grete Edland Westerlund holder i den andre enden av snora.

Det er andre gang Modum Bads ansatte og pasienter lager julemarkedet til inntekt for Kongo. Leder Fred Håberg fra samarbeidsorganisasjonen JOIN good forces, kom for å åpne markedet torsdag 6. desember.  Denne gang hadde han med seg organisasjonens mediekonsulent Lucie Bindu. Bindu har tidligere arbeidet som journalist i det østlige Kongo, men måtte flykte til Norge etter å ha skrevet kritisk om militære grupper i landet. Hun fikk æren av å klippe over den røde snoren for å markere åpningen av julemarkedet.

Hele 90 originale Norgesglass ble gitt til markedet og fylt opp med mye julegodt for salg.

90 Norgesglass

Både pasienter, ansatte og bygdefolk kom for å handle på markedet. Mange benyttet også anledningen til å kjøpe en tallerken julegrøt, kaffe og kaker. Blant varene på julemarkedet var det også mye spiselig å finne.
-Vi fikk blant annet en gave på rundt 90 Norgesglass til markedet. Glassene ble blitt fylt opp av kaker og goderier – og fikk bein å gå på, smiler Grete Edland Westerlund.
Westerlund er leder av Kongo-komiteen ved Modum Bad. Hun er svært takknemlig til alle som har bidratt til markedet; både de som har laget produkter som kunne selges, men også de som har handlet! Og ikke minst til assisterende forskningsleder Terje Tilden og hans rockevenner Flemming Holm, Arvid Skretteberg og Jan Tandberg som ga en fire timer lang rockemaraton til inntekt for Kongo.

Fredsprisvinner

– En stor takk til alle som har bidratt til markedet, både de som har laget produkter og de som kjøpte. Vi vet at de 60 000 kronene vi har fått inn vil komme godt med i Kongo, der Mama Jeanne og Mama Jeanette gjør en stor innsats blant kvinner og barn utsatt for krigens grusomheter, sier Westerlund.
I disse dager er det et spesielt mediafokus på Kongo fordi dr. Denis Mukweges er i Norge for å motta Nobels fredspris. Mukwege har jobbet sammen med de to mama’ene som Modum Bad støtter og de er tidligere nominert til fredsprisen sammen med ham.

Her kan du se TV Modums innslag fra markedet.
Les mer om JOIN good forces her.

Nedenfor kan du se flere bilder fra julemarkedet:

Mange flotte produkter var laget og gitt til markedet.

Jorid Indset Gravdal, Silje Bjøråsen Baklid og Laila Oliversen Brandsgård sto bak disken på julemarkedet.

Leder i JOIN, Fred Håberg, i samtale med Alexandra Brauchle.

Sysle Rock hadde rockemaraton til inntekt for Kongo i Festsalen.

Modum Bads assisterende forskningsleder Terje Tilden er gitarist og solist i bandet.

11.12.18
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF