Jan Erik «Broom» Larssen til Olavskirken

Den kjente NRK og TV2-profilen Jan Erik Larssen deltar på Vandringskveld i Olavskirken torsdag 25. februar.

Nyhetsartikkel publisert 16/02/16

Jan Erik Larssen på besøk under Modum Bad-dagen 2011.

Jan Erik «Broom» Larssen forteller fra sitt livs oppturer og nedturer i Olavskirken 25. februar. 

Larssen er mest kjent som programleder for Broom i TV2, hvor han entusiastisk og ivrig viser fram nye kjøretøyer. Selv om han er mest kjent som gladgutt og humørspreder, har Larssen de siste årene også stått åpent fram om sin psykiske nedtur. Et enormt arbeidspress førte til at den profilerte programlederen fikk et anfall av panikkangst i 2009.

Svakhet
 – Jeg var ektemannen og pappaen som alltid hadde så mye overskudd, glede og energi. Nå lå jeg som et slakt på stuegulvet og ville helst bare gråte, forteller han til TV2.
I ettertid har Larssen innrømmet at han den gang ikke hadde noen særlig forståelse for psykisk sykdom, men så på det som en svakhet. Programlederens syn har imidlertid endret seg. I årene etterpå har Jan Erik Larssen stått åpent fram og fortalt om det han kaller «smellen» i livet sitt.

Åpenhetspris
I 2015 ble han tildelt Åpenhetsprisen av Mental Helse. Prisen deles ut til den eller de som har gjort en spesiell innsats for å skape åpenhet om psykisk helse. Ved pristildelingen ble det blant annet påpekt hvor viktig det er at Jan Erik Larssen som mann står fram og forteller om psykiske problemer. – Menn har ofte ikke så lett for å snakke om følelser, sa landsleder Dagfinn Bjørgen i Mental Helse under overrekkelsen. Prisbeløpet på kroner 10 000 valgte Larssen å gi til Institutt for Sjelesorg. – I tillegg til å jobbe forebyggende med å utdanne og kurse medmennesker i det å være sjelesørgere, er det også gode i reparasjonsarbeidet med mennesker som har opplevd kriser og fall i livet, sa Larssen til bladet Mental Helse.

Vil fortelle
På vandringskvelden i Olavskirken torsdag 25. februar vil Jan Erik Larssen i samtale med sykehusprest Jon-Erik Bråthen dele fra sitt livs oppturer og nedturer.  – Han har også valgt en salme som betyr mye for ham. I tillegg vil han synge sammen med Modum Bads kulturleder Helge Harila og terapeut Lars Ole Gjermundbo, forteller Bråthen. Vandringskvelden er åpen for alle.

 Olavskirken 25. februar kl 20.00

16.02.2016
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF