Bistår overlevende og pårørende

Psykolog Gry Stålsett ble intervjuet av Reuters om 22. juli-tragedien.

Nyhetsartikkel publisert 17/04/12

Pål Ulvenes og Gry Stålsett
Sammen med psykologkollega Pål Ulvenes (til venstre) bisto Gry Stålsett på Sundvollen etter 22. juli. De fulgte også opp de frivillige som hadde utsatt seg for stor fare da de gjorde en heltemodig innsats for å plukke opp ungdommer i vannet rundt Utøya. Les intervju med de to her.

– Ta pauser fra rettssaken, møt venner eller gå på kino. Det er spesialpsykolog Gry Stålsetts råd til de overlevende etter 22. juli nå som rettssaken mot gjerningsmannen har startet. I et intervju  (PDF) som nyhetsbyrået Reuters har gjort med overlevende og hjelpere etter den tragiske terrorhandlingen i fjor sommer, uttaler hun at både de berørte får tøffe dager.

– Uten pauser vil det bli for hardt, mener den erfarne psykologen.

Selv gjorde hun en frivillig innsats på Sundvollen hotell etter den tragiske hendelsen i sommer. Hun fulgte også opp de frivillige som deltok i redningsarbeidet i ukene etter 22. juli. Nå er hun engasjert i å bistå overlevende og deres pårørende under rettssaken. I sitt daglige arbeid ved kurs- og kompetansesenteret Kildehuset ved Modum Bad er hun engasjert i å holde kurs, blant annet i krisehåndtering.

Gry Stålsett disputerte for sin doktorgrad i januar 2012.

infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF