Flere godbiter i høstmenyen

Velkommen til høstens konserter på Modum Bad!

Nyhetsartikkel publisert 12/09/12

Silje Nergaard
Silje Nergaard kommer den 21. november. (OBS! Ny dato ifht. tidligere utsendt kulturkalender.)

Rosinen i høsten konsertpølse på Modum Bad er Silje Nergaard, men hun er i godt selskap når høstens konsertsesong tar til på ”Badet”.

Yamma førstemann ut

Kulturleder Helge Harila gleder seg til å få besøk av Nergaard og hennes gitartrio. Det er imidlertid flere høydepunkter i Modum Bads konsertkalender denne høsten. Startskuddet går med den israelske gruppen Yamma onsdag 26. september. Gruppen skal holde to konserter under sitt norgesbesøk, først på Modum Bad og deretter på Drammen Sacred Music Festival.
– Yamma henter sin inspirasjon fra israelsk folkemusikk og poesi, både fra den jødiske tradisjon i Israel, men også fra den jødiske kulturen for øvrig, sier Harila.

Gisle Børge Styve Trio

Gisle Børge Styve-trio kommer den 9. oktober.

Gisle Børge Styve

Gisle Børge Styve, kjent fra fredagsunderholdningen Beat for Beat på NRK1, er nestemann ut. Sammen med sin trio besøker han igjen Modum Bad den 9. oktober.
– Det kan ikke passe bedre med et nytt besøk nå som trioen utgir nytt album, mener kulturleder Helge Harila ved Modum Bad.
I tillegg til å presentere musikk av høy kvalitet er trioen også kjent for å være mestre på å kommunisere med publikum fra scenen. Deres humoristiske sans og slagferdige kommentarer gir konsertopplevelsen et løft.

Klevstrand med viseaften

Den 30. oktober skal det nordiske viserepertoaret trekkes fram og blåses støv av. Med seg til å skape en nordiske viseaften har Harila fått Norges visesanger nummer en i denne sjangeren, Lars Klevstrand. I tillegg får Modum Bad besøk av to meget anerkjente og veletablerte visesangere fra Sverige, Eva Bartholdsson og Greger Siljebo.
– Sammen vil disse gi Modum Bad-publikummet en konsertopplevelse hvor det nordiske visesangrepertoaret får sin velfortjente oppmerksomhet og hyllest, sier Harila.

Silje-jazz

Silje Nergaard har preget norsk jazz- og populærmusikk i en årrekke, men har ikke vært på Modum Bad tidligere. Den 21. november kommer hun imidlertid med sin gitartrio. Nergaard har spilt på et uttall festivaler i inn- og utland. I 2012 spilte hun inn plata Unclouded, som ble kritikerrost. Nergaard har funnet sin særegne stil og sitt særegne uttrykk.
– Hun er dyktig på å skape en nær og intim atmosfære. Hennes siste album er i særdeleshet med på å understreke nettopp det, mener Harila.

Tre Sopranos
Tre Sopranos holder julekonsert 11. desember.

Oslo Strykekvartett og julesopraner

Oslo Strykekvartett er ett av Skandinavias mest etterspurte og kritikerroste kammerensembler som har gjort seg bemerket langt utover Norges grenser. De har gjestet mange festivaler i inn- og utland og har mange kritikerroste innspillinger bak seg. Den 28. november spiller de i Festsalen.
Det kritikerroste ensemblet Tre Sopranos avslutter høstsesongen med årets julekonsert den 11. desember. Tre Sopranos består av tre sopraner og fem musikere – alle godt etablerte musikere og sangere –  blant dem Frøydis Grorud på fløyte og saksofon. De vil servere en strålende varm, underholdende og variert julemeny.

Les mer om konsertene her.

Billetter kan bestilles på: resepsjon@modum-bad.no eller 32 74 97 00

Share Button
Print Friendly and PDF