– Her er det mye fremtid

Markerte byggestart for Kildehuset med gravemaskin.

Nyhetsartikkel publisert 22/08/12

Bent Høie i gravemaskin
– Å kjøre gravemaskin er alle gutters drøm, så dette var gøy, sa leder av helsekomiteen Bent Høie (H).

Tirsdag 21. august besøkte stortingsmannen Modum Bad. Innlagt i programmet var byggestart for det nye Kildehuset. Og det var et par skikkelige spadetak stortingsmannen tok da han skulle markere byggestarten. Bent Høie ble plassert bak spakene i en gravemaskin, og under kyndig ledelse av maskinfører Pål Sletten ble skuffen fylt både to og tre ganger.
– Jeg tror Høie har planer om å grave ut hele tomta, jeg, sa driftssjef Finn Ellingsrud smilende til de 250 fremmøtte på jordet.

Byggestart for Kildehuset

Lederen av helsekomiteen tok et par skikkelige "spadetak" da han først var i gang med gravemaskinen.

– Hjerte for Modum Bad

Det var mye liv og røre på jordet da Bent Høie besøkte Modum Bad. Pasienter, ansatte og gjester var samlet for å markere byggestart for Kildehuset. Høydepunktet var uten tvil Høies gravemaskinstunt, men lapskaus, bløtkake, sang- og musikk – og nydelig sol, skapte en god ramme rundt markeringen.
– Jeg har alltid hatt et hjerte for Modum Bad, sa Bent Høie.
Han har gjennom årene lagt merke til hva den private institusjonen i Modum har fått til. Han tror helt klart at Modum Bad vil henge med i fremtiden og være i forkant av utviklingen.
– Her er det mye fremtid. Modum Bad kommer til å ha en viktig og sentral rolle i helsevesenet i årene som kommer.
Høie mener lavterskeltilbudet Kildehuset vil gå rett inn i et stort og utdekket behov.
– På samme måte som vi med årene har blitt bevisste på å ta vare på vår fysiske helse, må vi også få bevissthet rundt å trene og ta vare på vår psykiske helse, mener Høie.

Høie på scenen
– Det er ikke bare noen som har en psykisk helse å ta vare på. Vi har alle en psykisk helse som må trenes og tas vare på, akkurat som vår fyiske helse, sa Høie.

Trenger lavterskeltilbud

Rådmann Aud Norunn Strand fra Modum kommune mener også Kildehuset kan dekke et behov.
– Vi trenger et lavterskeltilbud innen psykisk helse. Gjennom et tettere samarbeid vil vi nå koble det innovative folkehelsemiljøet i kommunen sammen med kompetansen ved Modum Bad for å utvikle et slikt tilbud. Det blir veldig spennende.
Modum kommune er kjent som en foregangskommune innen folkehelsearbeid. Allerede for 16 år siden etablerte de en frisklivssentral som den første kommunen i landet.
– I dag har mange av landets kommuner etablert tilsvarende tilbud etter Modum-modellen, opplyser Strand.

Publikum på jordet
Rundt 250 publikummere bestående av ansatte, pasienter og besøkende samlet seg på jordet.

Samarbeid om Kildehuset
Både kommune og fylkeskommune ønsker å gå inn i et samarbeid om lavterskeltilbudet Kildehuset. Fra v.: Jon Hovland (Modum Høyre) , leder av helsekomiteen Bent Høie (H), folkehelserådgiver Åse Marit Hovden i Buskerud fylkeskommune, rådmann Aud Norunn Strand i Modum kommune, Jorunn Killingstad fra Frisklivssentralen, ledende helsesøster i Modum kommune, Hilde Øverby, folkehelsekoordinator Hege Fåsen, Modum kommune, adm.direktør ved Modum Bad Ole Johan Sandvand og utviklingsleder for Kildehuset, Kristin Tafjord Lærum.
 

Cowgirls
Mari and The Cowgirls lagde "westernstemning" på jordet.
 

En modell

Buskerud fylkeskommune har allerede før sommeren bevilget midler til samarbeidsprosjektet. Nå søkes det om midler fra Helsedirektoratet til Rask psykisk helsehjelp. I tillegg bidrar både kommunen og Modum Bad med egne ressurser.
– Vi vil gjennom dette prosjektet kunne tilby et lavterskeltilbud, i første omgang til Modums innbyggere. Etter hvert håper vi at nabokommunene vil kunne benytte seg av dette tilbudet, og at vi også på dette området utvikler en modell her i Modum som vil kunne tas i bruk av kommuner rundt i hele landet.

Ferdig høsten 2013

Nysatsingen Kildehuset skal være et lokalt og nasjonalt senter for helsefremmende arbeid. Selve byggingen er et stort prosjekt til 25 millioner kroner. Første byggetrinn, beregnet til sju millioner kroner, er planlagt ferdigstilt høsten 2013. Det vil bestå av en aula til 60-70 personer og et åttekantet glassbygg inspirert av det gamle kildehuset på Modum Bad. Neste byggetrinn er et overnattingsbygg med 15 rom. Planen er at det skal stå ferdig i 2014. Bruksarealet på Kildehuset vil være på rundt 1000 kvadratmeter.

Les mer om lavterskeltilbudet Kildehuset her.
Her finner du info om kurstilbudene i Kildehuset.
 

22.08.2012
infoleder@modum-bad.no

Flere bilder fra Bent Høies besøk:

Møte med kjøkkenet
Bent Høie besøkte kjøkkenet og hilste på kokkene Toril Aasmundrud og Trine Midtskogen.

Møte med Forskningsinstituttet
Ass.forskningsleder Terje Tilden (fra v.) ga en orientering om forskningsprosjektene på Modum Bad. Videre til venstre:  Ingunn Amble (delvis skjult), Pål Ulvenæs , Bent Høie og adm.direktør Ole Johan Sandvand

Bent Høie sammen med Ole Johan Sandvand
Bent Høie foran hovedinngangen på Modum Bad, sammen med adm.direktør Ole Johan Sandvand.

Share Button
Print Friendly and PDF