Gratulerer Dr. Mukwege

Modum Bad gratulerer Dr. Denis Mukwege med fredsprisen! I flere år har vi støttet Mama Jeanne og Mama Jeanette som har jobbet med ham i Kongo.

Nyhetsartikkel publisert 08/12/18

To ganger tidligere har de to kongoleiske kvinnene Jeanne Banyere (Mama Jeanne) og Jeanette Bindu Kahindu (Mama Jeanette) blitt nominert til Nobels Fredspris sammen med Dr. Mukwege. De har i mange år jobbet sammen med den verdenskjente legen ved Panzi hospital for å hjelpe ofre for seksuell vold i Øst-Kongo. Gjennom organisasjonen JOIN Good Forces har Modum Bads ansatte støttet arbeidet de tre har utført. Blant annet er en egen fistelavdeling bygget på sykehuset i Bukavu.

Brutal og langvarig krig

Den 20 år lange borgerkrigen i Øst-Kongo regnes for å være den mest dødelige siden andre verdenskrig. Mer enn fem millioner mennesker er drept. Mange av disse er kvinner og barn. Titusenvis av kvinner og barn har også fått sine liv ødelagt gjennom brutale overgrep og krigsvoldtekter. Dr. Mukwege har vært en sterk talsmann for kongolesiske kvinner. De er ofre for den seksualiserte volden som preger den brutale krigen. Mange av disse ofrene har blitt hjulpet tilbake til livet gjennom støtte fra Mama Jeanne, Mama Jeanette og JOIN good forces.

Større oppmerksomhet

JOIN good forces gleder seg over den store anerkjennelsen som fredsprisen gir til Mukweges arbeid i Kongo. De håper en større oppmerksomhet vil rettes mot det krigsherjede landet, slik at flere kvinner og barn kan få den hjelpen de trenger.

Julemarked for Kongo

Modum Bads ansatte og pasienter inviterer til julemarked for Kongo i desember. Les mer om julemarkedet på våre Facebook-sider. Klikk her.

11.10.18
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF