God kapasitet på parsamtaler

- Vi har nå god kapasitet på å ta i mot flere til parsamtaler, sier leder Jorunn Tangen Hole i Kildehuset.

Nyhetsartikkel publisert 01/10/15

Kildehuset - sommer

Par som strever i samlivet, eller som ønsker å forebygge problemer, kan finne flere tilbud i Kildehusets program.

 

Adm_JorunnHole

Jorunn Tangen Hole i Kildehuset.

– Vi har nå god kapasitet på å ta i mot flere til parsamtaler. Det gjelder både hel- eller halvdags PREP-samtaler, sier leder Jorunn Tangen Hole i Kildehuset kurs- og kompetansesenter på Modum Bad.

Etter åpningen den 11. august er Kildehuset komplettert med 15 overnattingsrom som gir mange muligheter for å ta imot mennesker som trenger hjelp. Par som strever i samlivet, eller som ønsker å forebygge problemer, kan finne flere tilbud i Kildehusets program.

Tilpasset paret

Parsamtaler er et av tilbudene som det nå er god kapasitet på. Samtaletilbudet er basert på innholdet i PREP-programmet – et samlivsprogram som Modum Bad har drevet i Norge i mange år.
– Samtalen er basert på veiledning tilpasses parets egne ønsker og behov. Den ledes av en av våre erfarne samlivspedagoger, opplyser Hole.

Hele eller halve dager

Samtaletilbudet finner sted på Modum Bad og foregår over hele eller halve dager. Eksempler på temaer kan være: Forventninger og roller. Hva hindrer oss i å kommunisere godt? Hvordan skal vi snakke sammen på en trygg måte? Hva er problemet egentlig?

-PREP parsamtaler er ikke en helsetjeneste som gir rett til refusjon, men må fullt ut dekkes av det enkelte par. Vi kan tilby rimelig overnatting på Modum Bad, men har begrenset kapasitet. Andre overnattingsmuligheter i nærheten er Institutt for Sjelesorg eller Tyrifjord hotell i Vikersund, sier Hole.

Klikk her for å bestille samtale.

Hva er PREP?

PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program og er et forebyggende program som styrker samliv. PREP ble skapt i USA rundt 1980, og blir stadig videreutviklet på bakgrunn av ny forskning. Programmet er oversatt og bearbeidet for norske forhold av Modum Bad. PREP-kurs holdes i hele Norge av kursledere som har fått opplæring gjennom oss.

PREP samlivskurs hjelper par til å ha større glede av forholdet sitt og gir verktøy til å forbedre kommunikasjonen. På et PREP-kurs er det både humor og alvor. Det vil handle om kjærlighet, forventninger, glede og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon.

Dokumentert virkning

Siden PREP samlivskurs ble lansert i Norge har over 30.000 personer deltatt på kurs. Studier viser at par som har gått på PREP samlivkurs har opptil 50 prosent større sannsynlighet for å forbli i parforholdet og være tilfreds med det, enn par som ikke har fått denne kunnskapen og treningen.

Ta grep

Målet er at dere skal kjenne igjen hva slags konflikter som kan skade forholdet, og lære grep som kan tas for å forebygge, forbedre kommunikasjonen og løse problemer.  Kurset passer for alle og vi anbefaler å delta før eventuelle utfordringer i forholdet skulle oppstå. Evalueringer viser at deltagerne er svært fornøyde med utbyttet av kurset uavhengig av alder og fase i forholdet.

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF