Gir ut CD med nyskrevne salmer

Kulturleder Helge ved Modum Bad har gitt ut CD med sine nyskrevne salmer. Den 29. august blir det plateslipp i Olavskirken.

Nyhetsartikkel publisert 12/08/19

– Den norske salmeskatten har fulgt meg gjennom livet. Den har vært, og er, en viktig del av meg – min oppvekst og min tro, sier Helge Harila som har gitt ut salmeplaten “Modige Maria”.

 

«Modige Maria» er tittelen på den nye CD-platen. Den inneholder 16 nye salmer tonesatt av Harila. To av salmene har han også skrevet selv. De andre tekstene er det prestene og forfatterne Marita Bjørke Ådland og Astrid Sætrang Morvik som står for.

– Jeg oppdaget tekstene deres via Facebook. De traff noe og ga gjenklang i meg. For meg var det tekster som sa noe troverdig om det gode og sårbare i livet, troen og fellesskapet. I møte med ordene begynte melodier å formes, sier Harila.

– En drøm i oppfyllelse

Helge Harila er utdannet kantor, sanger og dirigent. Til daglig jobber han som kulturleder ved Modum Bad, og mye av inspirasjonen til salmene er hentet fra Olavskirken.
– Å få gi ut en salmeplate er en drøm som har gått i oppfyllelse.  Den norske salmeskatten har fulgt meg gjennom livet. Den har vært, og er, en viktig del av meg – min oppvekst og min tro. Når jeg selv skriver salmer, er det for å finne nye måter å uttrykke troen på.

Stort spekter

Salmene på platen representerer et stort spekter av temaer.
– Vi har blant annet en håpssalme, en salme til nattverd, en til dåp – og en ny julesalme, sier Harila. Han legger nå ut på en miniturné for å presentere de nye salmene og er spent på mottakelsen.  Plateslippet er lagt til Olavskirken 29. august. Harila vil også holde konsert i Lyngdal kirke fredag 30. august og i Kristiansand frikirke 1. september. Med seg har han et knippe sterke musikere; Runar Nørsett på flygel, Espen Grundetjern på kontrabass, Tobias Øymo Solbakk på trommer, Frøydis Grorud på saksofon og fløyte og Ingrid Grøvan på vokal i tillegg til Harila selv.

-Løfter tekstene

– Det er en stor bonus at noen vil tonesette diktene mine. Å gi dem melodi løfter diktene mine – og Helges melodier er både spennende og sangbare, sier Marita Bjørke Ådland, sokneprest i Slemmestad og Nærsnes.
Astrid Sætrang Morvik, prest i Østenstad kirke i Asker, synes det er flott at flere kan få glede av tekstene hun skriver.
– Å skrive salmer er å la Bibelens budskap møte eget liv og erfaringer. I de salmene jeg har skrevet de siste månedene, har behovet for trøst og håp kommet sterkt frem, sier hun.

Salmeplaten er spilt inn i Sanden studio i Kristiansand. Jon Kleveland har vært produsent.

12.08.2019
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF