Gi en salmebok

Gi en salmebok til Olavskirken. Hver bok koster 300 kroner.

Nyhetsartikkel publisert 03/02/14

Jon-Erik Bråthen med den nye salmeboken
Ledende prest Jon-Erik Bråthen med den nye salmeboken.

Den norske kirke har fått ny salmebok som erstatning de to salmebøkene som brukes i dag. Den nye salmeboken ønskes også til Olavskirken.

– Vi har behov for rundt 100 salmebøker, sier ledende prest ved Modum Bad, Jon-Erik Bråthen.
Modum Bad vil forskuttere utgiftene til anskaffelse av salmebøker. De vil være på plass når fastetiden begynner. For å dekke utgiftene, vil det våren 2014 arrangeres en innsamlingsaksjon.
–  I den forbindelse inviteres alle som ønsker det, til å gi en salmebok. Hver salmebok koster 300 kroner, opplyser Bråthen.

Hvordan gi?

– Hvordan kan man gi penger til nye salmebøker?
– Pengene kan legges i egen konvolutt når det gudstjeneste i kirken. Det går også an å sette inn penger på kontonummer: 2270.05.72262. Settes penger inn på konto, er det viktig å merke innbetalingen: "Nye salmebøker".

Om Norsk Salmebok 2013

Det var en historisk begivenhet da den nye salmeboken kom høsten 2013. Den nye salmeboken rommer 899 salmer, derav 240 nye salmer.
– Blant disse er det mange kjente, men også flere nyskrevne salmer. I salmene møter vi mangfoldet i den kristne tro, sier Jon-Erik Bråthen.
 Salmene har blitt til der budskap og livserfaringer møtes. De bærer med seg et avtrykk av tiden og stedene de ble skrevet i. Den nye salmeboka har en større sjangerbredde enn tidligere salmebøker.
– Salmene fungerer på sitt beste når de formidler et møte mellom Gud og den som synger salmene. Nettopp som et møtested mellom himmel og jord vil den nye salmeboka bli viktig for alle som besøker Olavskirken i årene som kommer, mener Bråthen. Sammen med prestekollega Inger Ma Bjønnes er han svært takknemlig for alle bidrag til innkjøp av nye salmebøker.

infoleder@modum-bad.no
03.02.14

Share Button
Print Friendly and PDF