Fra visesang til klassiske perler

Siri Nilsen og Nordic Tenors er blant trekkplastrene i kulturprogrammet våren 2014.

Nyhetsartikkel publisert 03/01/14

Siri Nilsen
Siri Nilsen kommer til Modum Bad sammen med sitt band 29. april. Se vårens konsertkalender her.

Lillebjørn Nilsens datter, Siri Nilsen, har vist seg å stå støtt på egne visesangerben. Hun debuterte som artist i 2007 og har siden satt spor etter seg i norsk musikkliv. Nilsen er et av trekkplastrene i Modum Bads konsertprogram denne våren, og den 29. april står hun på scenen i Festsalen for første gang.  Et annet trekkplaster er de muntre sangerne i Nordic Tenors, som serverer vakre klassiske perler, store musikalske øyeblikk og mye humor den 2. april.

Jazz og viser

– Vårens konserter byr på alt fra jazz og klassisk til viser, pop og salmer, sier kulturleder Helge Harila ved Modum Bad.
Den første konserten dette halvåret er en jazzkonsert med Birgitte Damberg Trio den 20. januar.
– Birgitte Damberg Trio er et ensemble med et uttrykk som ikke uten videre lar seg putte i bås. Jazz et viktig element. Man kan ane impulser fra singer- og songwritertradisjonen, men framfor alt har trioen et unikt uttrykk, sier Harila.

Visekunstner

Den 4. februar vil visesanger Guren Hagen stå på scenen med sitt band. Harila beskriver Hagen som en av Norges fremste visekunstnere som tar vare på tradisjonene i et vise- og poplandskap.
Den 4. mars gjester Engegårdkvartetten Modum Bad. Med seg har de den ungarske stjernepianisten Dénes Várjon.
– Engegårdkvartettens tilstedeværelse og samspill er utrolig både å se og lytte til. De tar seg musikalske friheter, men det hele er likevel ytterst kontrollert, mener Harila.

Musikkmøte

Den 17. mars er det duket for et sjangeroverskridende norsk-amerikansk samarbeid når Ike Sturm kommer direkte fra New York. I Olavskirken møter han blant andre Frøydis Grorud og sammen skaper de et spennende musikkmøte. Konserten med Sturm og Grorud er den siste av seks konserter før sommeren på Modum Bad.

Se hele konsertkalenderen her.

infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF