Fra Mozart til ”Heklamusikk” i Festsalen

Modum Bad kan skilte med hele åtte konserter utover våren.

Fliflet og Hamre
Kjeler og gryter blir tatt i bruk når gruppa Fliflet og Hamre lager musikk.

– Vi har satt opp to ekstra konserter i forbindelse med VM i skiflyging i februar, forteller kulturleder Helge Harila.
Det er konsertene med Gaute Ormåsen den 16. februar og Wolfgang Plagge den 20. februar som inngår i vinterfestivalprogrammet.
– Gaute Ormåsen besøkte Modum Bad i fjor sommer. Denne gang vil han komme til Olavskirken med sitt repertoar av salmer. Konserten heter ”Fra sjel til sjel”, forteller Harila.
Fire dager senere er det Wolfgang Plagge som inntar podiet i Festsalen.
– Plagge er blitt kalt Norges egen ”Mozart”. Han er en pianist i verdensklasse.

Første par ut

Først par ut i årets konsertprogram er imidlertid musikerne Fliflet og Hamre. Med gryteinstrumenter, melodika og stepping inntar de Festsalen den 25. januar. Sammen med eminent spill på sine hovedinstrumenter, trekkspill og trommer, har paret skapt en helt egen stil som har begeistret publikum og kritikere i ulike miljøer.
– De utgjør et orkester for seg selv, sier Harila, som mener det blir en særdeles spennende konsert fylt med overraskelser.
– En perfekt start på vårt nye konsertår.
Lokal trompetist
Vårprogrammet inneholder også en lokal helt, nemlig Tom Are Skinstad fra Vikersund, som har utviklet seg til å bli en meget dyktig trompetist. Konserten den 6. februar arrangeres i samarbeid med Modum kulturskole. Under konserten vil Skinstad tildeles Gudrun og Per Mørks stipend.
 

Variert

Harila kan for øvrig vise til et svært variert konsertprogram. Den 13. mars Gjertruds Sigøynerorkester spille virtuos og temperamentsfull sigøynermusikk fra Ungarn, Russland og Romania. De har med seg verdenseneren Ernö Kallai Kiss jr som gjesteartist.
Visesanger Maria Solheim sang ”Mitt lille land” i forbindelse med roseseremonien i Oslo etter terrorangrepene 22. juli. Den 29. mars kommer hun med sin trio for å gi en nær og god musikalsk opplevelse med sanger fra egne plater, i tillegg til et utvalg salmer.
Steinar Raknes stiller med sin kontrabass og egen trio den 17. april.  Trioens repertoar består av bassistens egne låter, inspirert av den latinamerikanske musikken tango og bossa nova.
– Her blir det sydende stemning og våryre toner, lover Harila.

Heklamusikk

Det nye og spennende bandet Hekla Stålstrenga får avslutte vårens konsertsesong den 9. mai. Hekla Stålstrenga spiller egen musikk tuftet på nordnorsk tradisjonsmusikk.
-De har sin egen sound – Heklamusikken, smiler kulturleder Helge Harila som gleder seg over det ekstra rikholdige konsertprogrammet Modum Bad kan presentere denne våren.

Les mer om den enkelte konsert i vår kulturkalender.

Forhåndsbestilling av billetter på telefon: 32 74 97 00, mandag til fredag – kl. 10.00 – 16.00
E-post: post@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF