Fosha underviste de ansatte

Avdeling for depressive lidelser hadde nylig gleden av å ha professor Diana Fosha på besøk i tre dager.

Nyhetsartikkel publisert 18/04/18

Professor Diana Fosha (i midten) fra New York underviste og veiledet de ansatte i Depresjonsavdelingen. Til v.: avdelingsleder Kari Nedberg, til høyre: terapeut Cathrine Lima

Avdeling for depressive lidelser ved Modum Bad hadde i april gleden av å ha et tredagers besøk av PhD og psykolog Diana Fosha. Fosha underviste og veiledet ansatte i avdelingen før hun reiste videre til konferansen Emotion Revolution i Bergen. Til Modum Bad kom hun med sine kollegaer psykologene SueAnn Piliero og Shigeru Iwakabe.

Utviklet modellen AEDP

– Diana Fosha har utviklet den psykodynamiske behandlingsmodellen AEDP, Accelerated Experencial Dynamic Psychotherapy, forteller avdelingsleder Kari Nedberg.
Professoren er grunnleggeren av AEDP Institute i New York. Hun har skrevet om den psykodynamiske modellen, blant annet i boken The Transforming power of affect: A modell of accelerated change (2000).

Det friske og helende

Modellen har et sterkt fokus på det friske og helende i mennesket, som mange ganger overses til fordel for lidelse og hindringer.
– Behandlingformen har også sterkt fokus på opplevelsen av følelser, erfaringer og relasjoner i terapirommet, og har bakgrunn i psykodynamisk terapi, tilknytningsteori og nevroplastisitet, sier psykologspesialist Cathrine Lima.

Samarbeid

Depresjonsavdelingen har etablert et faglig samarbeid med Fosha og AEDP Institute. Behandlingen i det ene teamet i avdelingen drives hovedsakelig etter denne modellen.

16.04.18
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF