Forsker på spiseforstyrrelser – 15 år etter behandling

Hanna Punsvik Eielsen følger opp pasienter med spiseforstyrrelser 15 år etter behandling.

Nyhetsartikkel publisert 21/01/18

Hanna Punsvik Eielsen (foran) følger opp pasienter med spiseforstyrrelser 15 år etter behandlingen ved Modum Bad.

Kristin Svendsen hadde en spiseforstyrrelse i 20-årene. Nå deltar hun i forskningsprosjektet til Hanna Punsvik Eielsen ved Modum Bad.

I et intervju med NRK forteller Kristin Svendsen om en fin barndom, med trygge foreldre og et godt forhold til sine søsken. Hun opplevde aldri noe negativt på skolen som kunne utløse en spiseforstyrrelse.
– Et eller annet gjorde nok at jeg snublet da jeg skulle flytte hjemmefra og starte mitt eget liv. Jeg tror det handlet om at jeg hadde behov for noe å kontrollere, i en verden som ble for stor, sier hun i NRK-intervjuet.

Forskningsprosjekt

Et tiår av livet hennes handlet om et problematisk forhold til mat. Nå er hun med Modum Bads forskningsprosjekt, som skal bedre behandlingen av pasienter med spiseforstyrrelser.

Psykolog og forsker Hanna Punsvik Eielsen følger opp pasientene etter 15 år og ser hvordan de har det nå.
– Vi er nysgjerrige på hvordan det går videre med dem. Mytene sier at du aldri blir helt kvitt spiseforstyrrelser. Det fine med et oppfølgingsstudie er at vi kan se på hvordan pasientene har forandret seg over tid, og hvordan de har det i dag, sier Eielsen til NRK.

Les hele NRK-artikkelen om forskningen her.

21. 01.18
infoleder@modum-bad.no

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF