En forestilling om “Samliv, unger og sånt …”

Familieterapeut Lars-Ole Gjermundbo fremfører forestillingen «Samliv, unger og sånt...» i Drammens Teater 13. juni.

Nyhetsartikkel publisert 01/05/19

Familieterapeut Lars-Ole Gjermundbo står bak forestillingen «Samliv, unger og sånt….». Han spiller selv gitar og synger. Med seg på scenen i Festsalen har han musiker Stian Tveit.

 

Forestillingen settes opp i glassfoajeen i Drammens teater 13. juni og er allerede utsolgt! Den skal også fremføres i forbindelse med PREP-jubileumsseminar 3. september samt i Ål kulturhus 24. oktober.

– Lettbent, men viktig!

Familieterapeut Lars-Ole Gjermundbo ved Modum Bad har laget den musikalske og humoristiske edutainment-forestillingen «Samliv, unger og sånt…». Forestillingen byr på utdrag fra samliv og familieliv som mange kan kjenne seg igjen i. Den inneholder musikk, faglig påfyll og humor om det å være par og foreldre. Med seg på tangenter har Gjermundbo fått musiker Stian Tveit.
– Dette er en voksenforestilling, lettbent, men viktig, sier Gjermundbo.

Vil inspirere

Familieterapeuten ønsker gjennom forestillingen å inspirere alle til å gjøre mer av det som er gøy og bra. Samtidig vil han gi innsikt i og verktøy til å håndtere det vanskelige som dukker opp.
– Hvis man går fra forestillingen og tenker «dette får vi til» eller kanskje mot til å søke hjelp sammen hvis nødvendig – da har vi lykkes, sier Gjermundbo.

Fra jobb og eget liv

Lars-Ole Gjermundbo har jobbet i mange år med samlivskurset PREP og som terapeut i Familieavdelingen på Modum Bad. Forestillingen han har utviklet basert på innhold fra kommunikasjonskurset PREP, fra undervisning for foreldre i familieavdelingen og fra egne erfaringer fra arbeid med barn og familier.
– Som far til tre gutter og ektemann byr jeg også på historier fra eget liv, sier Gjermundbo.

PREP – bygget på forskning

Modum Bad har rettighetene til samlivskonseptet PREP i Norge og har siden slutten av 90-tallet hatt mer enn 16.000 par på samlivs-kurs. Grunnen til at nettopp dette programmet i sin tid ble valgt, var solid internasjonal forskning som dokumenterte at par som hadde deltatt på PREP kurs hadde mindre risiko for samlivsbrudd og bedre kvalitet på sine samliv. Vi fikk derved et godt redskap for å kunne bidra til forebygging av negative følger av samlivsbrudd for parene selv, og ikke minst for deres barn.

Betydningen av samlivsstyrkende tiltak

Forskning viser at et velfungerende parforhold fremmer helse og trivsel for både voksne og barn. Et godt parforhold har mer å si for livskvaliteten enn andre sentrale områder av tilværelsen som jobb, økonomi, venner og fysisk helse. Gode samliv – i alle samlivsformer – er derved viktige for parene selv, men også for å skape en trygg og stabil oppvekst for barn.  

Forestillingen har fri entré.
28.05.2019
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF