Fire trioer og en messe

Kulturleder Helge Harila byr på fire trioer og en messe i konsertprogrammet for våren 2019. Nytt av året er at billetter kan kjøpes på nett.

Nyhetsartikkel publisert 03/01/19

Kulturleder Helge Harila presenterer et rikholdig konsertprogram for våren 2019. Nå kan også billetter kjøpes på nett.

– Vi har inngått et samarbeid med Modum kulturhus som gjør at billetter kan bestilles på nett. Det gjør også at vi sammen kan presentere et bredt kulturtilbud for innbyggerne i distriktet, sier kulturleder Helge Harila.

Fra saksofonist til operasanger

Førstemann ut i vårens konsertprogram er Håkon Kornstad Trio.
– Kornstad har tatt steget fra å være en unik jazzsaksofonist til å bli operasanger – og har klart det med bravur, sier kulturleder Helge Harila.
16. januar står tenoren på scenen i Festsalen sammen med Mats Eilertsen på kontrabass og Frode Haltli på akkordeon. I programmet Tenor Battle presenterer trioen romantiske arier og sanger, ispedd improvisasjon og musikalsk reiselyst.

Pianist Tord Gustavsen har med seg koret divisi, flere musikalske krefter og Per Arne Dahl i Olavskirken på “Åpne hjerters messe”.

 Åpne hjerters messe

Den 3. februar blir det «Åpne hjerters messe» i Olavskirken med pianist Tord Gustavsen og tidligere biskop og forfatter Per Arne Dahl. Gustavsen har med seg koret divisi og flere musikalske krefter.
– Messen er et liturgisk bestillingsverk som ble skrevet til Nidaros, men er fremført også andre steder med stor suksess. Nå skal messen for første gang fremføres som liturgisk musikk, opplyser Harila.

Folkemusikk

Gruppa Vintermåne har tre plateutgivelser i ryggen og markerte sitt 20- års jubileum i 2018. Trioen tolker eldre folkemusikk fra Telemark. Den består av Anne Gravir Klykken på vokal, Frøydis Grorud på saksofon og fløyte og Torjus Vierli på tangenter. Gruppa spiller i Festsalen onsdag 13. februar.

Visekunstner Stein Torleif Bjella leverer tekster og melodeier med stor styrke og formidlingsevne.

Viser

Tirsdag 5. mars står Stein Torleif Bjella på scenen. Han er en av våre største visekunstnere og formidler sørgmodig glede og romantisk hjertesorg gjennom sanger og historier. Bjella gjorde seg bemerket med solodebuten “Heidersmenn” i 2009. Han har senere gitt ut albumet “Vonde Visu” som fikk Spellemannpris. Deretter kom “Heim for å døy”, “Gode liv», samt diktsamlingen “Jordsjukantologien Nr. 1”.
– Det er bare å glede seg til et nytt dykk ned i Bjellas låtunivers, sier Harila.

Toten-talent

Lewi Bergrud Trio spiller i Festsalen 20. mars. Fra han var liten har Bergerud elsket å stå på scenen. Som det musikalske talentet han er, leker han seg på scenen med flere instrumenter – i tillegg til sin sterke vokal.
– Han serverer sitt publikum melodiøs, sjelfull poprock med kraft og tyngde. Bergrud har turnert med Knut Anders Sørum, Kurt Nilsen og søskengruppen Narum, opplyser Harila.

Trio de Janeiro består av Frøydis Grorud, Tom Steinar Lund og Anne-Marie Giørtz.

Våryr musikk

– Trio de Janeiro spiller glad og våryr musikk i Festsalen den 24. april. På repertoaret står som alltid elegant brasiliansk bossa nova, samba og choro, sier Harila.
Trioen har gjort mange konserter samt tv- og radioopptredener, også sammen med anerkjente gjesteartister. De fikk Spellemannprisen for albumet Brazilikum i 1993 og ga ut albumet Amoregano i 1995.

Les mer om konsertene og finn link til billettkjøp her.

03.01.18
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Share Button
Print Friendly and PDF