– En vekker for oss

– Det er en vekker for oss at den intensive behandlingen her gir så gode resultater sammenliknet med poliklinisk behandling, sa helsepolitiker Tore Hagebakken (Ap) da han besøkte Modum Bad onsdag 4. desember.

Nyhetsartikkel publisert 04/12/19

Arbeiderpartipolitikerne Tore Hagebakken (fra v.) og Ingvild Kjerkol som begge er medlemmer av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, besøkte Modum Bad 4. desember. Her sammen med adm.direktør Lars Erik Flatø.

Sammen med kollega i helse- og omsorgskomiteen, Ingvild Kjerkol, som også er leder av Arbeiderpartiets helsepolitiske fraksjon på Stortinget, fikk Hagebakken en orientering om Modum Bads virksomhet fra både administerende direktør Lars Erik Flatø, avdelingsleder Marianne Klouman ved Poliklinikken i Oslo og avdelingsleder Kari Nedberg ved Depresjonsavdelingen. Ikke minst fikk de to helsepolitikerne høre analysesjef Pål Ulvenes legge fram behandlingsresultater som imponerte.

Høy dose og høy intensitet

Høy dose og høy intensitet er stikkordene for blant annet behandlingen av depresjon. Målinger viser at pasienter som har vært innlagt for sin depressive lidelse, får god hjelp – og at bedringen holder seg over tid. En prosjektbasert behandlingsopplegg for unge deprimerte har gitt enda bedre resultater, noe som gir optimisme for videre utvikling av tilbudet.

Analysesjef Pål Ulvenes la fram behandlingsresultater for politikerne.

– Særdeles nyttig

– Dette er viktig kunnskap å ha med seg videre, sa Tore Hagebakken etter besøket.
– Jeg hadde kjennskap til Modum Bad fra før, men opplevde likevel dette besøket som særdeles nyttig. Modum Bad er et flott sted med imponerende behandlingsresultater i psykiatrien. Her praktiseres terapi med høy intensitet som gir mange mennesker varig bedre psykisk helse og livskvalitet. Det er mye vi skal dvele ved etter dette besøket, sa Hagebakken.

Forutsigbarhet og langsiktighet

– Vi tar med oss mye herfra i dag, sa også Ingvild Kjerkol.
– For det første var det utrolig flott å være her og bli kjent med det viktige helsetilbudet Modum Bad gir. Vi skal forsette å jobbe for at de ideelle aktørene skal være en integrert del av helsetjenesten. Så vil vi også ta med oss ønskene om forutsigbarhet og langsiktighet fra oppdragsgiverene. Det er viktig at spesialisthelsetjenesten fortsatt finaniseres på en slik måte at pasientens behov kommer i sentrum, og slik at faglig utvikling og forskning kan prioriteres.

04.12.19
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF