Trukket ut som én av tjue Ph.d.-kandidater

Psykolog Tuva Øktedalen deltok i Forsker Grand Prix.

Nyhetsartikkel publisert 27/04/11

Tuva_forsker grand prix

-Det var en spennende og nyttig utfordring å delta i Forsker Grand Prix, sier Tuva Øktedalen, psykolog og stipendiat ved Forskningsinstiuttet Modum Bad.

Forsker Grand Prix er en konkurranse i forskningsformidling. Konkurransen ble arrangert  i forbindelse med Idéfestivalen 2011 som står sentralt i 200-års jubileet til Universitetet i Oslo. Tuva er én av tjue Ph.d.-kandidater som ble plukket ut til å delta i semifinalen.

Fire minutter

Lørdag 21. mai fikk Tuva kun fire minutter til å fortelle og forklare om sitt forskningsprosjekt. Det skjedde fra scenen på Chateau Neuf med 600 mennesker i salen. Tuva gikk ikke videre til finalen den 18. juni, men er fornøyd med at hun fikk sjansen til å prøve seg.

-Det er en veldig nyttig erfaring å ta med seg videre, sier Tuva.

Tuva var i etterkant tilfreds med sin egen fremføring, selv om de knappe fire minuttene gjorde at hun måtte improvisere litt i avslutningen for å komme i mål.

– Jeg fikk god score på fremførelse, men improvisasjonen på slutten gjorde nok at avrundingen ikke ble så bra som jeg håpet, sier Tuva.

God coaching

I forkant av konkurransen fikk hun god mulighet til å øve seg.  Alle deltakerne fikk inspirerende coaching i presentasjonsteknikk og historiefortelling.

Tuvas fremførelse handlet om forskningen hun driver på PTSD ved Modum Bad. I fremførelsen var det lagt vekt på at innholdet skulle være forståelig for en som ikke kunne noe om emnet fra før.

Gjøre det komplekse enkelt

Tuva mener det også er utfordrende, men ikke minst gøy, at  Forsker Grand Prix ønsker uformelle presentasjoner med kreativt innslag hvor formalitet blir slått ned på.

-Det handler om å gjøre det komplekse enkelt. Erfaringen vil jeg ta med meg videre når jeg skal presentere, sier hun.

Studietur til USA

Tuva er så heldig at hun får finansiert en studietur til USA med fire ukers intensivkurs i statistikk. Psykologisk institutt har nemlig gitt 20 000 kr ekstra i driftsmidler til sin deltaker i Forsker Grand Prix, og Tuva ble den utvalgte.

Her finner du mer info om Forsker Grand Prix.

Tekst/foto: Unni Tobiassen Lie
01.06.2011

 

Share Button
Print Friendly and PDF