Byggestart for Instituttet

Torsdag 5. januar 2017 ble det første gravemaskintaket tatt ved Institutt for Sjelesorg. Planen er at det nye bygget skal stå ferdig i januar 2018.

Nyhetsartikkel publisert 12/01/17

Byggestart_IFS (3)

Byggmester Terje Jacobsen (fra v.) i samtale med prosjektleder Finn Ellingsrud på byggetomten ved Institutt for Sjelesorg.

For litt over et år siden ble overnattingsbygget på Instituttet totalskadet i brann. Nå er det glede over byggestart og frisk satsing ved Instituttet.

Økt kapasitet

Det nye og moderne overnattingsbygget blir på totalt 750 kvadratmeter over to etasjer.
– Kapasiteten vil utvides fra 10 til 15 rom. I tillegg får vi et auditorium og et såkalt mingleområde, sier driftssjef og prosjektleder Finn Ellingsrud.
Alle de nye overnattingsrommene vil få flislagte bad. Noen av rommene i første etasje vil også få dør rett ut i naturen, slik at boforholdene vil bli helt annerledes enn tidligere.

Auditorium

I bygget skal det bli et moderne auditorium med plass til 40 mennesker, noe som betyr nye og mer fleksible muligheter for å arrangere kurs og seminarer. Auditoriet skal ha store glassflater som slipper inn lys fra tre sider.
– Vi ønsker et mer moderne uttrykk, uten å ødelegge den eksisterende stilen på Instituttet. Med større glassflater slippes lyset til både på tunet – og inn i bygget. I fjor ble en del trær felt i området, slik at utsikten mot vest blir bedre, forklarer Ellingsrud.
I tillegg til auditoriet vil det bygges et stort fellesrom/mingleområde med tilstøtende kjøkken.

Byggestart_IFS (1)

I løpet av et års tid vil det stå et nytt og moderne overnattingsbygg på denne tomten.

 Strengere krav

Dagens bygningslov har helt andre og strengere krav enn da Instituttet ble oppført på 70-tallet.
– Blant annet gjelder dette tilrettelegging for bevegelseshemmede. Brannkravet gjør at det må være overrislingsanlegg i taket på hele bygget, sier Ellingsrud.
Når skal det nye bygget stå ferdig?
– Planen er å at bygget skal stå ferdig ved nyttår 2018.
Katinka Schou fra Logg Arkitekter har stått for utarbeidelse av tegningene for det nye bygget. Hun er datter av arkitekt Kristian Schou, som var av hovedarkitektene ved fornyelsen av Modum Bad på 90-tallet samt oppbyggingen av Institutt for Sjelesorg.

Byggestart_IFS

Arkitekt Katinka Schou på byggetomten høsten 2016.

12.01.17
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF