Skal markere byggestart for Kildehuset

Leder av helsekomiteen på Stortinget, Bent Høie (H) kommer til Modum Bad tirsdag 21. august kl 11.

Nyhetsartikkel publisert 15/08/12

Kjersti Toppe og Bent Høie
Bent Høie (til høyre) sammen med nestleder i helsekomiteen, Kjersti Toppe. Toppe besøkte Modum Bad i november 2011.

Bent Høie er nestleder i Høyre og har fra 2009 vært leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Tirsdag 21. august besøker han Modum Bad. Der vil han blant annet være med å markere byggestart for det nye Kildehuset.

– Et kompetansemiljø som har respekt

Lederen av helsekomiteen har ikke vært på Modum Bad før, og ser derfor med glede fram til besøket.

– Da helsekomiteen var på besøk i 2005, hadde jeg dessverre forfall. Derfor gleder jeg meg ekstra til å besøke Modum Bad nå i august, sier Høie.
– Selv om jeg aldri har vært på Modum Bad, har jeg hele tiden fulgt med på arbeidet som gjøres der og har hørt svært mye positivt om resultatene. Modum Bad er et kompetansemiljø som har stor respekt i hele helse-Norge.

Forebygging innen psykisk helse

Kildehuset skal være et kurs- og kompetansesenter, hvor forebyggingsperspektivet vil være svært viktig, samt et lavterskeltilbud når folk har behov for rask hjelp.
– Forebyggende arbeid vil være en av de største helsepolitiske utfordringene i årene framover, mener Høie. Han tror man etterhvert vil bli mer oppmerksomme på betydningen av forebyggende helse også innen det mentale området.
– På samme måte som barn og unge lærer om betydningen av fysisk aktivitet og sunt kosthold i skolen, bør de i fremtiden også lære seg å ta i bruk noen verktøy for god mental helse.

Pasienter og ansatte inviteres

Både pasienter, ansatte og media inviteres til å delta på markeringen fra 11-12 på Modum Bad, nærmere bestemt på jordet mellom Villa Sana og Villa Martha. Det vil bli servert lunsj, og det vil også bli informasjon om Kildehuset samt underholdning av Modum Bad-krefter.
 

Flere politikerbesøk

Høies besøk føyer seg inn i rekken av det siste årets politikerbesøk på Modum Bad. Kjersti Toppe (Sp) besøkte Modum Bad i desember 2011. Helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen besøkte Modum Bad i februar.

Tekst/foto: Unni Tobiassen Lie
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF