Verdensstjerne til Olavskirken

Den internasjonale jazzstjerna Tord Gustavsen (flygel) har en stor forkjærlighet for salmetradisjonen. Sammen med fantastiske Frøydis Grorud på saksofon og Holmlia kammerkor, skaper han vakre og stemningsfulle klanger i Olavskirken 31. oktober.

Nyhetsartikkel publisert 14/10/22

Tord Gustavsen er kjent både nasjonalt og internasjonalt for sin musikk. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen.

Tord Gustavsen har markert seg som en svært suksessrik jazzmusiker, pianist og komponist, også på den internasjonale jazzhimmelen. Han har gjort seg gjeldende med en særegen from for lyrisk og meditativ, moderne jazz, ofte med innslag av sakral musikk. Gustavsen har gitt ut flere kritikerroste album, og mange med sin egen jazztrio.

Starter allehengensuka

Denne mandagen starter allehelgensuka på Modum Bad. Tord Gustavsen vil sammen med Frøydis Grorud og Holmlia kammerkor spille noen av våre vakreste salmer om håp, trøst, glede og himmel. Tord Gustavsens engasjement for salmetradisjonen har vist seg gjennom et utall utgivelser med blant andre Solveig Slettahjell og korene SKRUK og Oslo domkor. Han var også kapellmester og arrangør på salmeplaten til kronprinsesse Mette-Marit, “Sorgen og gleden» hvor mange artister deltok.

Frøydis Grorud er for mange kjent som saksofonisten i Beat for Beat. Mange av hennes egne utgivelser er viet salmetradisjonen. Foto: Morten Bjerk.

 

Kjent saksofonist

Frøydis Grorud er for mange kjent som saksofonisten i NRKs Beat for Beat. Hun har en lang og innholdsrik karriere bak seg og har samarbeidet med et imponerende antall norske musikere og artister. Grorud har også flere egne utgivelser på samvittigheten, og mange av disse er viet salmetradisjonen.

Holmlia kammerkor

Holmlia kammerkor er et forholdsvis nyetablert prosjektkor med tilhold i Holmlia kirke, under ledelse av Modum Bads kulturleder, Hans Olav Baden. De gjestet Olavskirken våren 2022 med skuespiller Svein Tindberg og en alternativ oppsetning av Bachs Johannespasjonen.

Kjøp billetter her.

14.10.22
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF