Anita om sitt utfordrende mammaliv

For 26 år siden ble Anita Skorgan mamma til tvillingjenter med cerebral parese. Nå åpner den kjente og kjære artisten opp for å fortelle om sitt utfordrende mammaliv.

Nyhetsartikkel publisert 07/03/23

Anita Skorgan har kjempet store kamper på hjemmebane på vegne av sine to funksjonshemmede barn.

I konsertforedraget «Bare en mamma» formidler Skorgan sin smerte, sine prøvelser og uventede gleder. Det skjer gjennom ord og toner i Festsalen på Modum Bad onsdag 22. mars.

Beskyttet

Anita Skorgan er en artist og låtskriver vi har hatt gleden av å kjenne gjennom svært mange år. Til tross for at hun har levd i offentligheten, har hun samtidig klart å beskytte sin familie mot eksponering. Derfor var det sterkt, og for mange overraskende, å få ta del i noen av hennes livserfaringer da hun var gjest i NRK-programmet Lindmo i 2019.

Kjempet

På hjemmebane har hun gjennom alle disse årene kjempet store kamper på vegne av sine to funksjonshemmede barn. De to tvillingjentene fikk diagnosen cerebral parese etter en for tidlig fødsel. Begge bruker rullestol og begge bodde hjemme til de var 18 år gamle. Nå som Skorgan har fått tilbake kreftene, føler hun et behov for å dele disse sterke opplevelsene.

Avhengig av hjelp

Det har nærmest blitt en klisjé at kampen mot systemet er en hardere prøvelse enn det å være forelder til barn med tunge omsorgsbehov. Like fullt var det slik Skorgan opplevde det når hun ble fullstendig avhengig av hjelp og støtte utenfra for å klare omsorgen for de multifunksjonshemmede tvillingene sine. Og ikke minst for å mestre det nye livet hun fikk. I foredraget skildres dette og publikum får være med på fortellingen fra den første avgjørende tiden da livet ble snudd helt rundt.

Ærlig og rått

Midt oppi alt det krevende skildres også den uventede gleden, kjærligheten og styrken som dukker opp og som byr på utvikling og nye horisonter.
– Vi ser frem til en kveld hvor Anita Skorgan deler ærlig og rått, og samtidig byr på personlige musikkinnslag som emosjonelt utdyper og farger det hele, sier kulturleder Hans Olav Baden.

Bestill billetter til «Bare en mamma» her. (UTSOLGT)

Anita Skorgan, foredrag/vokal/flygel
Onsdag 22. mars kl. 20
Modum Bad, Festsalen
www.modum-bad.no/kultur

07.03.23
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF