55 800 kroner i påskeaksjon for Kongo

55 800 kroner ble fredag 7. april overlevert fra Modum Bad til JOIN good forces. Pengesummen skal blant annet gå til symaskiner i DR Kongo.

Nyhetsartikkel publisert 07/04/17

Grete Edland Westerlund i Kongo-komiteen ved Modum Bad viser en overrasket Fred Håberg i JOIN good forces hvor stor sum påskeaksjonen for symaskiner til Kongo har resultert i.

-Hvilken begivenhet det var å være her i dag. Tusen takk, sa markedssjef Fred Håberg i Join good forces. Han var til stede under fredagskaffen på Modum Bad 7. april for å ta imot pengesummen.

Aksjoner

Gjennom flere år har Modum Bad støttet et arbeid blant voldsutsatte kvinner og barn i Kongo. Flere ansatte gir et månedlig beløp. Til jul og påske engasjeres både ansatte og pasienter i aksjoner for å samle inn til spesielle behov. Denne gangen var det symaskiner til kvinnene som var målet for påskeaksjonen.

Kjøpte symaskindeler

De siste ukene har både ansatte og pasienter på Modum Bad engasjert ved å kjøpe symaskindeler eller hele symaskiner. Et påskemarked fredag 31. mars gjorde sitt til at summen steg. Der ble det solgt produkter som både ansatte og pasienter hadde laget. Barna i Familieavdelingen bidro også med sang og musikk, noe som alene innbrakte nærmere 3 000 kroner.

-Tusen takk til ansatte og pasienter for vennskap, varme og omtanke som resulterer i enestående giverglede, sa Fred Håberg.

Mer enn til symaskiner

Kvinnene i Goma trenger symaskiner til å sy egne klær, men også klær og skoleuniformer til barna. Symaskinene som skal kjøpes inn er sveivemaskiner av den gamle, gode typen. Dette fordi strømtilførselen er høyst varierende i området. Hver symaskin koster cirka tusen kroner.
– Men summen som vi nå har fått fra Modum Bad rekker til mer enn bare symaskiner. Noe av pengene vil vi bruke til å ferdigstille mottakssenteret vårt som mangler både vinduer, gulv og tak, sier Håberg.

Følger opp

Etter påske skal administrerende direktør Ole Johan Sandvand, som snart er pensjonist, og påtroppende administrerende Lars Erik Flatø til Kongo for å følge opp arbeidet. Modum Bad har også bidratt med faglig hjelp til de voldtatte og traumatiserte kvinnene i Goma.
-Tusen takk til ansatte og pasienter for vennskap, varme og omtanke som resulterer i enestående giverglede, sier Håberg.

Les mer om Join Good Forces arbeid her.

07.04.17
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF