Håvard Gimse

Det blir Schubert-aften når pianist Håvard Gimse spiller i Festsalen tirsdag 20. mars.

Håvard Gimse fremfører blant annet Schubertmusikk på Steinway-flygelet i Festsalen tirsdag 20. mars. (Foto: John Andresen).

Håvard Gimse er en nær venn av Modum Bad. Han har holdt mange konserter i Festsalen.

Denne gangen følger den kjente pianisten opp sin tidligere Beethoven-suksess, med Schubert som den naturlige fortsettelse. Schubert var med å bære Beethoven til graven i 1827 og kom til å bli begravet ved siden av ham bare et år senere. I løpet av sitt alt for korte liv skrev Schubert uendelig vakker musikk – symfonier, kammermusikk og ikke minst lieder.
Håvard Gimse har satt sammen et program med mange av Schuberts mest kjente klaverstykker.

Han forteller også om Schuberts liv og hans samtid. Programmet består av: Utvalgte Impromptus, Moments Musicaux, sangarrangementer og Ländler, og ikke minst Schuberts berømte Sonate i B-dur, som han skrev helt mot slutten av sitt liv.

Gimse er blant de få norske utøvere som har gjort seg gjeldende på flere av de viktige scenene internasjonalt. Han har blant annet spilt i Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Konzerthaus (Berlin), Wigmore Hall (London) samt i de store konsertsalene i byer som Tokyo og St. Petersburg.

Dag:   tirsdag 20. mars
Tid:    kl. 19.30
Sted:  Festsalen

Billettpris: kr. 250,-
Forhåndsbestilling av billetter på telefon: 32 74 97 00 (mandag til fredag kl. 10.00 – 15.30).
Billetter kan også kjøpes ved inngangen

Share Button
Print Friendly and PDF